Asset Management System, dezvoltatorul complexului rezidential Solaria Residence din zona Padurii Baneasa, a specificat in momentul semnarii contractului de exclusivitate asupra proiectului ca nu isi doreste sa atraga investitori, ci utilizatori finali. Un alt motiv pentru care unii dezvoltatori refuza colaborarea cu investitorii este acela ca speculantii fac concurenta neloiala initiatorilor proiectului la vanzarea locuintelor finalizate”, explica Mihai Carstea, consultant imobiliar EuroMetropola.

Reprezentantul EuroMetropola admite totusi ca un control total nu poate exista, iar acest demers este ingreunat de diferitele subterfugii la care ar putea recurge clientii care isi doresc intr-adevar sa cumpere mai multe locuinte pe care sa le revanda la suprapret.

„Si in cazul achizitiei de terenuri, inca de la inceputul anului s-a remarcat o schimbare in conduita de business a mai multor dezvoltatori care au cumparat terenuri cu intentia de a dezvolta imediat, si mai putin in scop speculativ. Acesta poate fi interpretat ca un prim semn de maturizare a pietei imobiliare”, adauga specialistii de la EuroMetropola.