„Doar pentru ca iti permiti, nu inseamna ca si trebuie sa faci orice atunci cand iti decorezi o casa” - Paul Vincent Wiseman

Marc Aldaco
O noua abordare a ideii de ecologie, atat in mediul urban cat si in cel rural, cu folosirea cat mai multor materiale naturale si sintetice, care sa nu afecteze mediul inconjurator. Aceasta este noua filosofie in randul arhitectilor si designerilor de top din tarile civilizate. Sa vii cu proiecte ecologice de design va deveni, in viitor, o datorie pentru specialisti. Designerul american Paul Vincent Wiseman spune ca „Acum invatam ce inseamna de fapt «verde», pentru ca nu tot ceea ce credem noi astazi ca este verde si ecologic este astfel.

Eu promovez produsele de canepa, unul dintre cele mai durabile materiale posibile, dar si bambusul. Ambele arata minunat”. De altfel, noul motto al lui Wiseman pentru designul si arhitectura secolului XXI este “Doar pentru ca iti permiti, nu inseamna ca si trebuie sa faci orice atunci cand iti faci o casa”. La randul sau, celebrul designer Mitchell Turnbough descrie arhitectura si designul viitorului citandu-l, simplu, pe Ludwig Mies van Rohe: „Mai putin inseamna mai mult”. In Statele Unite, multe proiecte se deruleaza astazi conform standardelor LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) si ale Green Building Rating System. „Ca arhitecti, sigur ca nu putem controla gusturile clientilor.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.