Sonae Sierra si Caelum Development au incheiat un parteneriat in vederea dezvoltarii unui centru comercial, Parklake Plaza, in Bucuresti, investitia programata fiind de peste 700 milioane euro, au anuntat miercuri reprezentantii celor doua companii.
Sonae Sierra si Caelum Development au constituit deja un joint-venture in participatii de 50:50 in vederea dezvoltarii in Bucuresti a centrului comercial Parklake Plaza. Centrul va dispune de o suprafata de inchiriat de circa 110.000 de metri patrati, iar deschiderea sa va avea loc in aprilie 2011. Parklake Plaza va fi localizat in zona de est a capitalei, in sectorul 3, urmand a fi construit pe cinci nivele. Noul proiect va avea 443 de magazine si o parcare subterana de 3,300 de locuri.

Parklake Plaza va include hipermarketul Cora, multiplexul Cinema City, cu 14 sali de cinema, cele mai importante marci nationale si internationale, precum si o oferta exclusiva de fashion si divertisment. "Am toata increderea ca oferta mixta de magazine din Parklake Plaza va atrage cumparatorii din zona, care are un numar impresionant de 1,5 milioane locuitori, si va furniza noi spatii de retail atat de necesare pe piata din Bucuresti", a declarat directorul executiv al Caelum Development, David Sharkey.

Sonae Sierra a intrat pe piata romaneasca prin achizitionarea mall-ului River Plaza din Ramnicu Valcea, un centru comercial cu o suprafata de inchiriat de 12.358 mp, care a fost inaugurat in noiembrie 2006. In prezent, Sonae Sierra dezvolta doua noi centre comerciale in orasele Craiova si Ploiesti care vor fi inaugurate in 2009, respectiv 2010. Investitia totala este estimata la 293 milioane de euro pentru o suprafata de inchiriat de 64.070 mp in Ploiesti si de 55.537 mp in Craiova.

Caelum Development este prezent pe piata romaneasca din septembrie 2006, in ianuarie 2007 achizitionand terenul Parklake Plaza in colaborare cu Ri Investments. Compania Caelum Development, cu sediul in Varsovia, a fost fondata in 2002 de Capital Partners Holding, un investitor privat irlandez cu o experienta de peste 10 ani pe piata imobiliara. In anii trecuti, Caelum Development a investit in principal in Polonia, in outlet-uri de retail multi-functionale, hoteluri si birouri, ceea ce a adus companiei o crestere anuala de peste 200%. In urma cresterii dinamice si activitatilor variate, compania a decis sa isi schimbe strategia si sa devina dezvoltator independent. In prezent, portofoliul Caelum Development cuprinde 46 de proprietati (in folosire sau in constructie) in Polonia, Romania, Ungaria si Germania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.