Silviu Prigoana, care mai are afaceri cu gunoi, energie eoliana, tv si ridicari de masini, va ridica un ansamblu rezidential in estul Bucurestiului.

Omul de afaceri Silviu Prigoana, proprietarul firmei de salubrizare Rosal, va dezvolta un ansamblu imobiliar cu 3.000 de apartamente, hotel si sali de conferinta pe un teren de 43.000 de metri patrati situat in spatele hipermarketului Cora Pantelimon din Bucuresti.

Apartamentele vor fi in mai multe blocuri de 10 etaje, care vor beneficia de 2.000 de locuri de parcare si sint destinate clasei medii avind preturi ce vor varia intre 700 si 2.500 de euro pe metrul patrat, in functie de amplasamentul fiecaruia. Intregul ansamblu va costa circa 100 de milioane de euro si va fi finantat din fonduri atrase de la banci.
Publicitate

„Detin acolo patru hectare de teren pe care aveam posibilitatea de a le mai tine citiva ani si sa cistig 10 milioane de euro sau sa construiesc un ansamblu si sa iau 100 de milioane de euro in 10 ani“, spune Prigoana.

Acesta nu va urma exemplul altor dezvoltatori imobiliari de a vinde apartamentele din stadiul de proiect, pentru ca „n-are rost sa pierd 200-300 de euro cit ar reprezenta discountul“, locuintele urmind a fi puse in vinzare doar la finalizarea constructiilor.

Hotelul va fi pozitionat la intrarea in ansamblul rezidential si va avea cel mai probabil 4 stele. Omul de afaceri nu intentioneaza sa-l afilieze la vreun lant international, atit hotelul, cit si centrul de conferinte urmind a fi denumite printr-un brand propriu.
„Exista un deficit fantastic de centre de conferinta unde sa se intilneasca asociatiile profesionale si unde sa-si prezinte rapoartele companiile multinationale. Asa mi-a venit ideea dezvoltarii acestui proiect.

Pentru ca multinationalele sa vina la noi sint suficiente patru stele. Avem deja autorizatiile de constructie si am adus si un proiectant din America. Eu vreau ca, in trei luni, dupa ce mergem la banca si luam banii, sa demaram constructia“, precizeaza Prigoana.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.