NCH iese din afacerea Winmarkt, pentru 182,5 mil. euro Operatiunle NCH sunt conduse de cunoscutul om de afaceri Andrei Siminel.

Portofoliul pe care IGD il va prelua de la fondurile de investitii Ivington Enterprises si Broadhurst Investment cuprinde 15 magazine Winmarkt cu o suprafata totala de 147.000 metri patrati, dar si un spatiu comercial inchiriat in totalitate de catre o banca. Afacerea este preconizata a fi incheiata in aprilie. Grupul IGD este activ in domeniul retailului si al imobiliarelor si este listat la bursa italiana.

IGD a incheiat de asemenea un acord preliminar pentru achizitionarea unui alt centru comercial in Sinaia pentru suma de 16,24 milioane euro, tranzactie conditionata de redtructurarea cladirii si atingerea unui nivel al chiriei de 1,35 milioane euro.

Potrivit comunicatului emis de IGD, chiriile totale ale celor 16 proprietati din protofoliul Winmarkt Magazine vor ajunge in 2008 la 19,138 milioane euro. Cladirile comerciale pe care IGD urmeaza sa le preia au o suprafata medie inchiriabila de 9.000 metri patrati si sunt situate in orasele mari ale Romaniei cu o populatie intre 100.000 si 300.000 locuitori, respectiv in Ploiesti, Buzau, Cluj, Bistrita, Galati, Braila, Alexandria, Piatra Neamt, Ramnicu Valcea, Slatina, Tulcea, Turda, Vaslui.

Citeste si:

"Acestea sunt locatii foarte promitatoare, in zone cu o buna dezvoltare urbana si demografica datorita investitiilor realizate in ultimii ani de companii foarte mari precum Pirelli si Nokia", se arata in raportul IGD.

In plus, IGD va prelua integral si compania Winmarkt Management, pentru suma de 258.000 euro. Winmarkt Management este specializata in servicii profesioniste de management.

"In concordanta cu planul nostru de afaceri pentru 2008-2012, IGD profita de o oportunitate interesanta pentru a-si extinde operatiunile pe piete externe. Prin aceasta achizitie am facut primul pas in Romania, o tara care a avut printre cele mai ridicate rate de crestere din Uniunea Europeana", a declarat direcorul executiv al IGD, Filippo Carbonari.