Folosirea gips-cartonului sau a blocului de gips implica cele mai mici costuri la recompartimentarea locuintei prin ridicarea unui perete despartitor
Reamenajarea unei locuinte cu pereti de gips-carton e mai ieftina si mai rapida. Proprietarii care doresc o camera in plus sau o noua dependinta, cum ar fi o debara sau un dressing, pot realiza lucrarea din caramida, BCA, gips-carton si, mai nou, din blocuri din gips. Cea mai rezistenta este compartimentarea facuta din caramida. Pe de alta parte, BCA-ul este mai bun izolator termic, precum si fonic. „Peretele despartitor construit din caramida este portant, poate prelua din sarcini, in acelasi timp casa putind beneficia de o structura de rezistenta mai subtire“, ne-a spus Lucian Bolcas, administratorul site-ului www.constructii.ro. Gips-cartonul este recomandat rezidentelor ai caror proprietari vor sa faca schimbari mai des. Blocul din gips, aparut pe piata romaneasca anul trecut, este recomandat ca avind o mai mare rezistenta fata de peretii construiti din gips-carton.

Constructorii par sa prefere peretii din gips-carton. „Locuintele moderne sint construite cu stilpi de sustinere si cu grinzi de rezistenta. Proprietarii acestora aleg tot mai des varianta compartimentarii cu pereti din gips-carton. Avantajul principal al peretilor din gips-carton este acela ca se darima mult mai usor pentru o noua recompartimentare“, a mai spus Lucian Bolcas. Peretii din gips-carton se construiesc mai repede si sint preferati de proprietarii care au cumparat o locuinta si vor sa o reamenajeze, fiind si mult mai comod.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.