Pentru a putea oferi clientilor spatii mai largi, dezvoltatorii imobiliari au demarat constructia locuintelor in afara Ploiestiului, pe fostele terenuri agricole din apropierea soselei de centura. Situate in vecinatatea marilor centre de retail, ansamblurile noi din zona beneficiaza de infrastructura deja dezvoltata.
Localizare: Nordul Ploiestiului, delimitat de Soseaua Nordului, strada Gageni si strada Cameliei pe doua laturi Tipuri de locuinte: garsoniere si apartamente de doua-patru camere in blocuri construite intre anii ’70-’90, vile si apartamente in ansambluri rezidentiale noi situate in afara orasului, in imediata apropiere a cartierului Centre comerciale: Carrefour, Metro la iesirea spre Campina, in continuarea Bd. Republicii, (comunele Blejoi si Paulesti), Interex, Venga, Complex Mestesugaresc (Sos. Nordului) Transport: doua trasee tramvai si o linie autobuz Unitati de invatamant: trei gradinite, trei scoli generale, un liceu Clinici si spitale: Spitalul Judetean Prahova Parcuri: Andrei Muresanu, Dendrologic, CFR si Cameliei Grad de poluare: orasul Ploiesti este considerat zona critica din punctul de vedere al poluarii atmosferice, determinata de activitatea industriala dezvoltata, dupa cum se arata in raportul pe 2006 al Agentiei de Protectie a Mediului Prahova.

Trei noi ansambluri de vile

Irish Park este un ansamblu care va contine in 2010, cand este preconizata data de finalizare a lucrarilor, 160 de locuinte individuale.

In acest ansamblu sunt disponibile in total cinci tipuri de case, diferentiate de suprafetele construite si de ariile terenurilor. Intr-o prima faza de dezvoltare au fost construite 22 de case. Pentru aceasta faza, preturile au pornit de la 120.000 de euro pentru o vila de 104 metri patrati construiti si 76 utili, cu un teren de 112 metri patrati. Cea mai scumpa unitate locativa a costat aproape 238.000 de euro.

Este vorba despre o vila in suprafata de 158 de metri patrati construiti si 124 utili, cu un teren aferent de 309 metri patrati. Termenul de livrare pentru urmatoarea faza de dezvoltare, care va contine 30 de unitati, este preconizat pentru luna septembrie a acestui an, conform reprezentantilor companiei. In cartier exista locuri de parcare publice si fiecare casa are spatiu in propria curte pentru cel putin doua masini. Amenajarea spatiului de parcare din fiecare curte este inclus in pretul casei.

Mai puteti achizitiona locuinte noi in zona si in ansamblul Evocasa Orizont. Un numar total de 1.000 de vile si apartamente va fi disponibil spre vanzare aici. Facilitatile includ, conform reprezentantilor companiei, centre comerciale, centru de recreere cu spa, club privat si piscina.
Suprafata totala a complexului este de 12 hectare. Sunt disponibile unitati locative variate, de la garsoniere de 75 metri patrati la apartamente de pana la 170 mp (terasa 44 metri patrati) si vile de pana la 155 metri patrati cu gradini. Preturile variaza de la 81.000 de euro pentru o garsoniera la 307.000 de euro pentru o vila.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.