Romania se fla pe locul 39 din 61 intr-un clasament mondial in functie de prezenta celor mai importante 250 de firme de retail, intocmit de agentia imobiliara CB Richard Ellis (CBRE). In Romania activeaza 20% din cele 250 de companii de retail internationale analizate
Tara noastra se situeaza astfel in fata unor tari ca Norvegia, Luxemburg sau Finlanda. Primul loc in topul tarilor cu cel mai mare grad de penetrare al retailerilor internationali se afla Marea Britanie. Aici sunt prezente peste 55% dintre firmele analizate, fiind urmata de Spania, cu un procent de peste 50%. In urma Romanei se plaseaza in ordine Norvegia, Luxemburg, Finlanda si Brazilia.

La realizarea acestui clasament, CBRE a inclus 61 de tari din Europa, Orientul Mijlociu si Africa, Asia Pacific si America si a analizat activitatea retailerilor straini pe aceste piete, nu si pe cea a companiilor locale de profil.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.