Ofertele tirgurilor de profil sint generoase in reduceri de preturi si facilitati pentru case si terenuri.

Agentii imobiliari nu-si mai promoveaza oferta doar prin pret, ci pun un accent mai mare pe dezvoltarea zonei si pe utilitati. Acest lucru s-a putut vedea la Tirgul de Terenuri Expoland care s-a desfasurat saptamina trecuta in Capitala. Mai mult, pentru zonele periferice ale Capitalei si in localitatile limitrofe exista oferte de terenuri in cadrul unor ansambluri rezidentiale in dezvoltare. Cumparatorului i se ofera doua posibilitati: fie sa achizitioneze un teren cu casa, fie sa cumpere doar terenul si sa-si construiasca el casa. Un alt lucru care se poate vedea este ca oferta de terenuri se indeparteaza de Bucuresti.

Agentiile promoveaza oferte pentru zone nu foarte populare pina acum, cum ar fi localitatea Sabareni din judetul Giurgiu.

In ceea ce priveste preturile, se poate remarca faptul ca inca mai sint zone in care se poate achizitiona un teren la un pret decent. Astfel, in localitatea Frumusani, aflata aproape de Popesti-Leordeni, un metru patrat de teren intravilan se vinde cu 35-60 de euro, in functie de suprafata si de deschiderea parcelei. In localitatea Sabareni, pretul este de 25-30 euro/mp. In Tartasesti se poate cumpara un teren cu 50-70 euro/mp, in vreme ce, in Branesti, pretul e de 60-90 euro/mp. Pentru Saftica, la tirg existau oferte de 55-90 euro/mp. In Titan, pretul unui teren ajunge la 1.260 de euro/mp, iar in Otopeni, la 260 de euro/mp. In Tunari, pretul a urcat la 300 de euro/mp, iar in zona Barbu Vacarescu, de 2.700 de euro/mp. „Preturile terenurilor vor creste in zonele limitrofe Bucurestiului, in cele aflate in apropierea autostrazilor si in spatiile in care se construiesc proiecte comerciale ample, dar vor stagna in interiorul Capitalei, in zonele in care s-a atins un plafon greu de depasit“, considera directorul de comunicare al companiei Euroest, Calin Clinciu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.