Tranzactiile cu terenuri vor ramane si anul acesta cele mai sigure forme de investitii imobliare din Romania, iar preturile vor creste mai ales in zonele in care vor aparea proiecte de infrastructura sau in cele situate in jurul autostrazilor.
"Bucurestiul a trecut deja pe partea profesionala a tranzactiilor imobiliare in sensul ca exista mai multi clienti care achizitioneaza un teren pentru a dezvolta un proiect si ii creste astfel randamentul decat cei care fac investitii speculative (revand terenul la un pret mai mare). Totusi inca exista multe terenuri blocate pentru ca propietarii lor nu le exploateaza randamentul", a declarat, Gabriel Zamfir, presedintele Uniunii Nationale Imobiliare (UNIM).

Potrivit acestuia, cea mai mare dinamica a preturilor o va inregistra in 2008 zona de nord-vest a Bucurestiului dar si terenurile situate in zonele unde vor aparea mari investitii in infrastructura sau in proiecte comerciale, precum si cele din apropierea autostrazilor.

In plus, Zamfir considera ca statul va ramane in continuare un mare jucator pe piata imobiliara romaneasca, fie pentru ca va disponibiliza diverse suprafete mari de teren, fie ca va dezvolta proiecte mari de infrastructura.

Piata imobiliara romaneasca per total se va stabiliza in 2008 dar specialistii sustin ca se va observa o sofisticare a tranzactiilor in sensul ca tot mai multi propietari vor apela la structuri internationale (holdinguri) in vederea optimizarii fiscale a vanzarii terenurilor.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.