Investitorul imobiliar austriac Immoeast a anuntat ca a inregistrat o reducere a valorii activelor in al treilea trimestru si a afisat o scadere de 22% a profitului operational in primele noua luni ale anului fiscal curent, relateaza Reuters, potrivit NewsIn.
"Immoeast a ales sa continue prudent in actuala situatie neclara a pietei", a anuntat compania.

Unitatea Immofinanz a grupului imobiliar austriac a afisat o scadere a castigurilor inainte de taxe si dobanzi (EBIT) la 123,6 milioane euro in primele noua luni ce s-au incheiat in decembrie, in timp ce castigurile inainte de taxe (EBT) au crescut cu 9%, la 221,9 milioane euro.

Immoeast, care are ca piete principale Romania, Ungaria, Polonia, Bulgaria si Cehia, a anuntat ca pietele continua sa inregistreze o crestere a nivelului chiriilor si o scadere a procentului de neocupare.

Compania a mai anuntat ca activitatea de dezvoltare a inceput sa incetineasca pentru ca finantarea proiectelor a devenit mai dificila, ceea ce va reduce numarul noilor constructii.

Immoeast a adaugat ca a vandut patru proprietati sau participatii in cadrul proprietatilor, in valoare totala de 200 milioane euro, si ca se afla intr-un stadiu avansat in negocieri pentru vanzari similare, in valoare totala de 300 milioane euro.

Valoarea neta per actiune a crescut in primele noua luni cu 12,7%, la 10,13 euro.

Numarul de proprietati a atins, la sfirsitul perioadei luata in calcul, 448 de unitati, in crestere cu 88,6% fata de aceeasi perioada a anului precedent, cand Immoeast avea 244 de proprietati. Proprietatile din Romania reprezentau, la sfarsitul perioadei in calcul, 30,8% din portofoliul total al Immoeast.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.