Pretul unui teren in Capitala in zonele centrale, situate in apropierea unor proiecte mari rezidentiale sau de infrastructura, a ajuns la peste 3.500 de euro/mp, cu toate ca specialistii estimau o stagnare a pietei imobiliare.
Pe de alta parte, in zonele limitrofe ale Bucurestiului, cum este cazul localitatilor Saftica, Branesti, Corbeanca sau Balotesti, preturile pentru terenuri sunt mult mai mici, de la 20 euro/mp la 200 euro/mp.
Specialistii din domeniul imobiliar considera ca acest lucru se datoreaza faptului ca proprietarii din centrul Bucurestiului sunt constienti ca terenurile reprezinta o resursa epuizabila.

“Proprietarii stiu ca bunul pe care il detin este o resursa epuizabila, ceea ce ii determina sa puna un pret ridicat. Ei le impun cumparatorilor un anumit pret, spunandu-le ca exista si alte persoane interesate de terenurile respective, blocand negocierile”, a explicat Gabriel Zamfir, presedintele Uniunii Nationale Imobiliare, la inaugurarea primului targ al terenurilor din Romania. De asemenea, specialistii sustin ca se vor dezvolta foarte mult pietele imobiliare din Valea Prahovei, Cluj, Timisoara, Iasi si Constan
ta, mai ales in zonele unde se construiesc autostrazi sau complexuri comerciale.

Cresc preturile in zona de nord-vest si sud a Bucurestiului

In ceea ce priveste Capitala, in acest an vor creste preturile pentru terenurile din zona de nord-vest si sud. “Preturile vor creste in zonele unde se fac in acest moment investitii pentru proiectele de infrastructura sau imobiliare, iar in ceea ce priveste centrul Bucurestiului cred ca nu vor mai fi cresteri semnificative de preturi. Si asta pentru ca preturile in interiorul Capitalei sunt deja foarte mari”, a precizat directorul de comunicare al companiei Euroest, Calin Clinciu. La targ, firmele au prezentat terenuri pentru dezvoltarea de hoteluri, cartiere rezidentiale sau cladiri de birouri cu preturi plecand la 45 de euro/mp in afara Bucurestiului, pana la 3.500 euro/mp in interior. Un teren in zona Stefan cel Mare de aproximativ 1.600 mp ajunge la 4 milioane de euro, adica 2.500 de euro/mp. Pentru un teren aflat in zona Barbu Vacarescu de 7.680 mp, pretul ajunge la 2.700 euro/mp, in timp ce pentru o suprafata de circa 8.100 mp din apropierea Parcului Carol, pretul ajunge la 2.550 euro/mp. Recordul il detine un teren de 3.800 mp din zona Casei Presei Libere pe care poate fi ridicat fie un hotel, fie o cladire de birouri, fie un complex de locuinte si al carui pret este de 3.500 euro/mp.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.