Secretomania din jurul celui mai mare bloc din Capitala, al carui proprietar este Puiu Popoviciu, are si o explicatie. Cele 29 de etaje au fost de la inceput desenate si explicate in memoriul de prezentare necesar obtinerii avizelor. Cu toate ca au fost incalcate cel putin doua legi, cea a sportului si cea a mediului, consilierii generali au fost de acord cu imobilul gigant de pe Strandul Tineretului.
Afacerea a fost bine aranjata inca din 2000, cand omul de afaceri, Puiu Popoviciu a intrat in posesia terenului din baza sportiva "Lia Manoliu". Asa de bine, incat cu greu s-a gasit urma actelor care aratau ca acea constructie mamut a fost de la inceput prevazuta cu 29 de etaje.

In 2005, consilierii generali au aprobat un Plan Urbanistic Zonal (PUZ), putini stiind despre ce era cu adevarat vorba. Introdus pe sub mana, proiectul se referea la doua blocuri, unul de sapte etaje si al doilea de 29 de etaje, ambele urmand a fi construite pe terenul bazei sportive. Cladirile erau prevazute si cu trei nivele la subsol, folosite pentru parcare.

In prima faza s-a crezut ca acest PUZ se referea la o constructie inalta de 10 etaje, ulterior in baza documentele ascunse bine, dar gasite in final de Jurnalul National, a reiesit faptul ca proiectul aprobat de alesii locali in 2005 se referea la o cladire de sapte etaje si la una de 29. Din acest motiv subiectul a fost trecut la capitolul "strict secret", multi din Primaria Capitalei nefiind dispusi sa dea foarte multe detalii. Singurul care s-a opus investitiei imobiliare este arhitectul-sef al Bucurestiului, Adrian Bold, dar care prefera sa stea ascuns.

Trebuie mentionat faptul ca PUZ-ul lui Puiu Popoviciu a fost aprobat ilegal de consilierii locali, fiind incalcate atat Legea Sportului, cat si Legea Mediului. Nu de alta, dar constructiile erau amplasate pe spatiul verde inclus pe o baza sportiva.

Totul a fost pus la cale cu dibacie. Pentru a se pierde urma si a se crea o situatie confuza despre cine este in spatele acestei afaceri, numele firmei omului de afaceri a suferit o schimbare. Daca in 2000, conducerea Complexului "Lia Manoliu", respectiv directorul de atunci, Bogdan Gheorghe, actual secretar general, a semnat cu SC Trigranit Romania SA, in 2005 firma lui Popoviciu a fost redenumita K.B. Plaza SA.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.