Analistii imobiliari sustin ca pretul apartamentelor din Bulgaria a urcat in ultimul trimestru din 2007 cu opt procente, insa cu toate acestea preturile din tara vecina se mentin printre cele mai mici in comparatie cu multe state din Europa Centrala si de Est.

Cea mai mare crestere a preturilor locuintelor a fost inregistrata in regiunea din jurul localitatii Vidin, in nord vestul Bulgariei, dar si in Ruse, in zona de nord est, in apopiere de granita cu Romania. Preturile din capitala Bulgariei, Sofia, au inregistrat deasemena cresteri semnificative pe parcusrul anului trecut. "In fiecare caz in parte, preturile au crescut cu mai mult de 50%", sustin reprezentantii Knight Frank.

Pretul locuintelor din Bulgaria a inregsitrat o crestere rapida anuala de circa 30% in ultmiii cativa ani, arata datele agentiilor de real estate, insa cresterea este asteptata sa se mai tempereze pana la 15% in 2008. Bulgaria si Rusia sunt singurele tari europene aflate in raportul grupului britanic Knight Frank care au raportat o crestere anuala record de peste 30% in 2007.