Au trecut mai bine de 12 ani de cand arhitectul olandez, Rem Koolhaas, si-a facut public proiectul de a construi o metropola, atipica, fara limite, reguli sau orice fel de conventii, cunoscuta si sub denumirea de 'oras generic'. Se pare ca acest plan va fi pus in sfarsit in aplicare, orasul in cauza, botezat Waterfront City, urmand a fi construit in Dubai.
Fascinantul proiect al arhitectului Koolhaas va avea ca punct de dezvoltare o insula artificiala, care va fi impartita in 25 de parti identice, unde vor fi construite mai multe cladiri, de diferite forme si marimi, inalte si zvelte, mici si masive, lasand impresia ca o parte din Manhattan a fost pur si simplu smulsa si adusa in Orientul Mijlociu.

Metropola va avea forma de patrat, pentru a pune in evidenta caracterul sau de loc atipic, izolat, fara istorie, si fara vreun stil arhitectural anume. Turnurile inalte vor fi construite in partea de sud pentru a proteja restul cladirilor de lumina orbitoare a soarelui, iar o sfera gigantica, situata pe suprafata apei, va plasa, cu maiestrie, intregul ansamblu in afara oricarui concept al simetricului.


Despre autor:

YourMoney

Citeste articolul integral in YourMoney

Sursa: YourMoney


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.