In Capitala exista locuinte noi ce pot fi achizitionate cu jumatate din pretul pe metru patrat al unui apartament vechi
Scaderea pretului apartamentelor din blocurile vechi se lasa asteptata. Proprietarii unor astfel de locuinte isi sporesc pretentiile de la luna la luna. In acest context, multi dezvoltatori de ansambluri rezidentiale noi incearca sa atraga clientela apeland la argumentul cel mai sensibil pentru romani, pretul.

Asa se explica faptul ca unele locuinte noi pot fi achizitionate cu circa 1.000 de euro pe metru patrat, in timp ce preturile apartamentelor vechi tind chiar si spre 2.000 de euro. Desi nu foarte numeroase, ofertele din prima categorie indica orientarea dezvoltatorilor catre populatia cu venituri medii si chiar sub medie.

Mayer Residence: 64 de apartamente in Berceni

Situate preponderent in cartiere marginase sau chiar in afara Capitalei, acest tip de proiecte se bucura insa de un real succes in randul cumparatorilor. Localizat in cartierul Berceni, ansamblul Mayer Residence promoveaza preturi de 1.075-1.150 euro (+TVA), pentru suprafete cuprinse intre 44 si 134 de metri patrati construiti. Programat spre livrare in iunie 2008, complexul va aduce pe piata, in urma unei investitii de patru milioane de euro, 64 de unitati locative.

Din totalul de apartamente s-au vandut deja 30, iar potrivit administratorului proiectului, Mircea Gradisteanu, 90% din cumparatori au fost utilizatori finali si doar 10% investitori. Proportie deloc neobisnuita pentru un complex de mici dimensiuni, ce nu ofera sanse prea mari de scumpire, dat fiind ca preturile s-au mentinut la valoarea initiala.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.