Prima fază a proiectului va cuprinde 16.000 de metri pătrați și va fi terminat în acest an. La finalizare, respectiv în 2009, parcul construit pe un teren de 16 hectare va avea o suprafață închiriabilă de 38.600 de metri pătrați. "Estimăm pentru prima fază vânzări de 45 de milioane de euro, iar, la finalizarea celei de-a doua etape, vânzările vor fi în medie de 90 de milioane de euro pe an", a mărturisit Chang S. Oh, managing director al firmei.

În cadrul acestui centru comercial chiria medie va fi de 25 de euro pe metru pătrat.
Centrul va avea 80 de magazine cu suprafețe cuprinse între 50 și 1.100 de metri pătrați, cu magazine de modă, încălțăminte și decorațiuni interioare, destinate producătorilor.

Colliers, reprezentantul exclusiv al acestui proiect

Proiectul a atras, în scurt timp, interesul retailerilor, compania Colliers International, reprezentantul exclusiv al acestui proiect în România, fiind, deja, în discuții avansate pentru mai mult de jumătate din suprafața închiriabilă a outletului. "Mega Designer Outlets este mai mult decât o alternativă la shopping-ul cu care românii erau obișnuiți până acum. Centrul aduce un nou stil de viață. Românii nu vor mai trebui să plece în străinătate pentru a-și cumpăra colecțiile unor branduri internaționale pentru că vor putea face acest lucru la doar câțiva kilometri de București. În plus, restaurantele, cafenelele și spațiile special amenajate pentru copii vor transforma acest outlet center într-o alternativă de relaxare pentru întreaga familie", a mai precizat Chang S. Oh.

Monica Barbu, director Retail Division în cadrul Colliers Internațional, este de părere că acest proiect s-a bucurat de un interes mare în rândul retailerilor, deoarece este poziționat în una dintre locațiile cele mai bune, disponibile pe piața din acest an . "Schema de factory outlet, cu spații cuprinse între 50 și 1.100 mp, propune un tenant-mix variat, îmbinând spațiile clasice de fashion și sportswear cu cele de home-decor, accesorii și leisure. La doar două luni după începerea promovării Mega Designer Outlets, aproximativ 60% din suprafața închiriabilă se află în discuții avansate cu potențiali chiriași", a afirmat Monica Barbu.

Mega Company investește 130 mil. euro anul acesta în România

Dezvoltatorul imobiliar va investi în România, în acest an, 130 de milioane de euro, pentru deschiderea parcului de retail de tip outlet, achiziția de terenuri și începerea lucrărilor de construcție la o uzină de tratare a apei reziduale. Fabrica de tratare a apelor reziduale va fi construită lângă București și va atrage investiții de 19 milioane de euro.

În afara celor două proiecte, compania negociază achiziția a două terenuri, în provincie, pentru construcția de parcuri de retail de tip outlet. "Ne uităm la mai multe orașe din țară și negociem, deja, achiziția a două terenuri. Nu putem spune însă zona în care sunt amplasate", a spus Chang S. Oh.
Investiția pentru fiecare dintre cele două parcuri va fi de circa 60 de milioane de euro. Unitățile vor avea o suprafață de 15.000 mp închiriabili fiecare. Lucrările de construcție vor începe cel mai probabil în 2009, după finalizarea parcului din Capitală.

Înființată în 1983, The Mega Company este o companie internațională specializată în proiecte de retail și în construcția de mari spații comerciale și industriale. The Mega Company s-a remarcat, în ultimii ani, prin numeroase proiecte în România. Până în 2007, The Mega Company a construit și livrat la cheie mai mult de 164.000 metri pătrați de spații comerciale si industriale, majoritatea acestora fiind deținute și administrate de companie. Printre proiectele de referință se numără Key Logistic Center, un proiect complex de depozit-distribuție de 25.000 metri pătrați, finalizat în 2006.

Cât privește Colliers International, este o companie ce se ocupă de servicii ce includ consultanță în domeniul investițiilor, intermedierea tranzacțiilor de vânzare-cumpărare, respectiv închiriere de spații de birouri, comerciale, rezidențiale, administrarea proprietăților imobiliare și altele.