Morgan Stanley a subscris capitalul prin intermediul Fondul Imobiliar de Situatii Speciale apartinand diviziei Morgan Stanley Real Estate, se arata intr-un comunicat al Adama. Potrivit companiei, mai mult de 85% din valoarea investitiei va fi directionata catre capitalul primar al companiei pentru a finanta planurile de expansiune Adama pe pietele din Romania, Ucraina si Turcia.

Aceasta majorare de capital este cea mai recenta dintr-o serie de acumulari de capital pe care compania le-a efectuat inca din anul 2005, cu scopul de a-si finanta strategia de expansiune agresiva in regiune. Inca din decembrie 2006, compania a acumulat o suma de 62 de milioane de euro prin emiterea de obligatiuni la bursa israeliana, Tel Aviv Stock Exchange.

"Aceasta tranzactie, a patra majorare de capital in ultimii doi ani si jumatate, accelereaza dramatic abilitatea companiei de a-si extinde portofoliul de proiecte de calitate pe pietele targetate", a declarat presedintele si co-fondatorul Adama, David Flusberg.

Comentand tranzactia, reprezentantii Diviziei de Invetitii Imobiliare a Morgan Stanley au precizat ca cererea puternica de proiecte imobiliare de calitate din Romania releveaza o oportunitate atractiva de a extinde platforma de investitii a companiei in Europa Centrala si de Est.