Cererea de spatii de birouri din Bucuresti este de aproximativ 2,5 milioane de metri patrati, mai mult decat dublul stocului existent de 1,2 milioane metri patrati, estimat sa creasca cu inca 500.000 metri patrati pana la sfarstul anului, conform Coldwell Banker Affiliates of Romania.
Stocul de birouri din Capitala acopera mai putin de jumatate din cerere Piata spatiilor de birouri din centrul Bucurestiului beneficiaza de o rata de neocupare foarte mica, de circa 4% la inceputul anului 2008. Exista insa si cladiri unde rata de ocupare este de aproape 100%.

"Zonele centrale si de nord ale Capitalei raman in topul preferintelor companiilor atunci cand se pune problema mutarii in alt sediu. Tinand seama de tendintele in materie de dezvoltari imobiliare, se estimeaza ca decalajul de aproximativ 1,3 milioane de metri patrati se va micsora in urmatorii patru ani", spune cel mai recent studiu al companiei de consultanta imobiliara.

Pretul mediu de vanzare pentru spatiile de birouri de clasa A din centrul Bucurestiului ajunge pana la 2.500 de euro/mp plus TVA, dar sunt si cazuri in care se inregistreaza si niveluri de 3.200 de euro/mp plus TVA.

Chiriile lunare se situeaza intre 14 euro/mp si 16 euro/mp pentru birourile de clasa B si 19-22 euro/mp pentru cele de clasa A, pentru urmatorii doi ani analistii Coldwell estimand un avans de 1-4 euro/mp.

Preturile locurilor de parcare aferente cladirilor de birouri din centrul Bucurestiului sunt de 60-80 euro/mp plus TVA pentru cele exterioare si de 100-150 euro/mp plus TVA pentru cele interioare.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.