Chinezii din regiunea Yanteng vor construi un ansamblu de 2.000 de locuinte sociale pe care le vor vinde apoi tinerilor din judetul Hunedoara, informeaza RealitateaTv
Proiectul face parte dintr-un parteneriat intre municipalitatea din Deva si regiunea din China. Cateva firme din China vor investi in apartamente si garsoniere care, odata finalizate, vor rezolva una din problemele mari cu care se confrunta tinerii din Deva, lipsa locuintelor noi. Municipiul Deva este infratit cu regiunea chineza Yanteng de 6 ani. Colaborarea dintre cele doua administratii se concretizeaza acum prin constructia unui complex de locuinte in Deva. Pana acum, in Deva nu au fost construite decat 200 de locuinte pentru tineri. Posibilitatea de a avea o casa noua, mai ieftina decat cele care exista acum in oras, ii tenteaza pe tineri. Ei spera ca, pentru o suma mai mica, si obtinerea unui credit bancar se va face mult mai usor. Firmele de constructie din China care participa la investitia de la Deva vor ridica in prima faza un modul pilot, de 500 de locuinte, dintre care 200 vor fi garsoniere. Lucrarile vor fi finantate printr-un sistem bancar din China, iar constructorii isi vor recupera banii dupa vanzarea apartamentelor.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.