Comisia Nationala de Prognoza prevede o incetinire puternica a cresterii constructiilor, incepind de anul acesta.
Sectorul constructiilor va creste anul acesta cu numai 13,2%, fata de un avans, record in Europa, de 33,3% consemnat anul trecut, arata o proiectie a principalilor indicatori economico-sociali in profil teritorial, executata de Comisia Nationala de Prognoza (CNP). In urmatorii doi ani este prognozata o incetinire chiar mai accentuata, CNP bazindu-se pe o crestere anuala de numai 10%.

Potrivit Comisiei, zonele in care se va construi cel mai mult vor fi nord-estul si sudul Romaniei. Aici constructiile vor lua un avans de 14% anul acesta si 11% in urmatorii doi ani, fiind singurele zone creditate cu o dezvoltare imobiliara peste media nationala.

Estimarile publicate de CNP pentru 2008 indica o crestere a constructiilor de 13,5% in regiunea sud-est, 14% in sud, 13% in sud-vest, 13 % in vest, 13,2% in nord-vest, 13% in regiunea centru si 12,3% in Bucuresti. Comisia prevede ca in anii urmatori cel mai putin va avansa Capitala, fiind estimat un spor al constructiilor de 9,4%, respectiv 9% in 2009 si 2010.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.