Divizia de real estate a Cefin Romania va investi in parteneriat cu fondul de investitii Valad fostul Teesland iOG 200 de milioane de euro pentru dezvoltarea proiectului A1 Industrial Park, achizitionat anul trecut de catre fondul de investitii.

Proiectul va fi dezvoltat prin intermediul firmei Cheuro, formata in urma unui joint-venture dintre cei doi investitori.Fondul britanic a preluat in 2007 proiectul A1 Industrial Park pentru 70 de milioane de euro, dezvoltat de Cefin in zona autostrazii Bucuresti - Pitesti. Proiectul va avea 80.000 de metri patrati, dintre care 54.000 metri patrati de spatii de depozitare, 17.000 de metri patrati de spatii de birouri si 9.000 de metri de spatii comerciale. In prima faza, proiectul va cuprinde 30.000 de metri patrati, urmand ca finalizarea acestuia sa aiba loc in anul 2009.

Reprezentantii fondului britanic au declarat la acea data ca au in vedere continuarea investitiilor in parcuri industriale in Romania, in parteneriat cu Cefin sau independent. Ei anuntau investitii de 70 de milioane de euro in urmatoarele 12 luni in Romania.

Cefin Real Estate Romania a fost infiintata in anul 1998, ca divizie de investitii imobiliare a Cefin Romania. Pe langa Cefin Logistic Park, compania activeaza in sectorul rezidential, birouri si spatii comerciale, valoarea investitiilor realizate pana in prezent depasind 400 de milioane de euro. Teesland iOG, fond britanic de investitii imobiliare, este cotat la Bursa din Londra.

Activele administrate de fond depasesc 4,6 miliarde de euro, iar activitatea acestuia vizeaza in special proprietatile industriale. Fondul si-a schimbat denumirea dupa ce anul trecut a fost preluat de catre grupul australian Valad, care intentioneaza sa-si extinda astfel activitatea in Europa. Valad gestioneaza fonduri in valoare de peste 20 de miliarde de dolari.

Cefin Romania estimeaza o cifra de afaceri de peste 320 milioane euro pentru acest an

Cefin Romania estimeaza in 2008 o cifra de afaceri cuprinsa intre 320 si 350 milioane euro, cu 30% mai mult decat estimarea pentru 2007, pe fondul diversificarii activitatilor companiei. "Din ultimele previziuni vom incheia anul 2007 cu o cifra de afaceri de circa 250 milioane euro. Pentru anul viitor estimam afaceri care se pot ridica la valori cuprinse intre 320 si 350 milioane euro", a declarat anul trecut directorul executiv al Cefin Holding, Stefano Albarosa, care a precizat ca motorul cresterii va fi bazat pe diversificarea serviciilor si pe planul de investitii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.