Cefin Holding si Valad Property Group intentioneaza, pe parcursul urmatorilor doi ani, sa construiasca parcuri industriale si in alte 5-7 orase mari din tara, investitia pentru un asemenea proiect fiind de 70 milioane de euro, a anuntat marti directorul executiv al Cefin, Stefano Albarosa, citat de NewsIn.

"In afara de dezvoltarea preconizata in zona Capitalei, pe parcursul urmatorilor doi ani, Cefin Holding si Valad Property Group, prin intermediul societatii Cheuro, creata in urma unui joint venture, intentioneaza sa construiasca asemenea parcuri industriale si in alte 5-7 orase mari din tara. Prin aceste investitii, Cheuro creeaza oportunitatea de a dezvolta economia din zona din punct de vedere a infrastructurii, a locurilor de munca si a posibililor investitori", a declarat Albarosa.

Potrivit acestuia, pana in prezent au fost contactate administratiile a 60 de localitati, iar in urmatoarea perioada urmeaza a fi alese zonele unde vor fi demarate proiectele. Cefin vizeaza in special terenurile de peste 20 hectare in apropierea oraselor mari cu peste 160.000 de locuitori, unde poate dezvolta parcuri industriale care sa includa si activitati de business si retail. Timpul efectiv pentru o astfel de constructie este de circa 18 - 24 de luni, iar investitia se ridica la circa 70 milioane de euro pentru un asemenea proiect.

"Evaluam potentialul oraselor din Romania si doar apoi putem spune cand vom incepe constructia propriu-zisa. Cred ca aceste proiecte in marile orase din Romania vor atrage la randul lor o serie de investitori si vor creea totodata noi locuri de munca si vor dezvolta infrastructura in zona", a adaugat Albaraosa.

Cefin si Valad au semnat marti un acord joint-venture, in urma caruia au creat societatea Cheuro, prin intermediul careia vor investii peste 200 milioane euro si in extinderea parcului industrial, “A1 Business Park”. Cefin Holding si-a inceput activitatea in 1995 ca dealer autorizat Iveco in Bucuresti, iar in prezent, compania activeaza pe trei directii importante: autovehicule comerciale, productie si imobiliare.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.