Gradinile amenajate dupa modelul asiatic devin tot mai populare.In functie de plantele si de accesoriile folosite, pretul gradinii poate ajunge la 15.000 de euro

Proprietarii de vile sint dispusi sa cheltuiasca si peste 15.000 de euro pentru a amenaja o gradina care sa le bucure privirea sau unde sa stea cu prietenii la un mic si o bere. „O gradina trebuie gindita astfel incit sa beneficiezi la maxim de minunata ei existenta. Este bine sa cuprinda un spatiu de flori pentru hranirea spiritului, unul pentru legume, care sa hraneasca trupul, un spatiu de joaca si unul pentru distractie, unde se poate face un gratar, precum si o piscina“, ne-a spus Irina Bejenaru, expert feng shui, adaugind ca tipul de gradina feng shui este recomandat oricarui gen de casa.

Pe de alta parte, Cosmin Coman, peisagist al firmei CMD Design Proiect, spune ca gradina trebuie gindita in conformitate cu tipul de constructie a locuintei. „Intr-o amenajare profesionista se tine cont si de casa. Daca locuinta este construita in stil rustic, se va alege o gradina naturala. La o amenajare neprofesionista se aleg plantele, dupa care gradinarul le asaza cum il taie capul“, a adaugat Cosmin Coman. Stilul care se potriveste casei rustice este cel cu linii curbe, cu ridicaturi de teren, precum si cu jocuri de piatra, caderi de apa etc. In cazul in care casa este construita modern, gradina va trebui sa fie in stil minimalist, adica amenajarea se poate face cu linii drepte, gradina trebuind sa aiba jocuri de texturi, precum si materiale moderne gen inox.

In schimb, pacea vine din partea gradinilor asiatice. „Tipul de gradina zen este intruchiparea spiritualitatii, a simplitatii, a intelegerii, a calmului, a multumirii si a armoniei depline cu universul“, a spus Irina Bejenaru. Principalele elemente ale amenajarii unei gradini tip zen sint rocile si nisipul. Asiaticii considera ca jocul pe care il creeaza nisipul si roca alunga stresul. De asemenea, apa este un element nelipsit dintr-o astfel de gradina.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.