In mod normal, atunci cand creditul se scumpeste, pretul caselor scade. in Romania nu se intampla asta

"La noi, piata este inca la un nivel incipient, iar preturile vor continua sa creasca cu toate ca accesul la credite tinde sa fie restrans" afirma Ioan Bejan, directorul de dezvoltare al Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL).

El aduce in sprijinul acestei afirmatii si argumete de ordin statistic care arata dimensiunea insuficenta a ofertei de noi locuinte, informeaza Business Rol. "Spre exemplu, in Cluj-Napoca, numarul de locuinte nou-livrate intr-un an la o mie de locuitori este de trei unitati, adica mai mult decat dublul celui din Bucuresti, unde se inregistreaza cel mai scazut nivel din tara. Mai mult, Romania se afla printre ultimele tari din Uniunea Europeana in ceea ce priveste acest indicator, cu 1,7 locuinte noi livrate la mia de locuitori fata de 4,8 in UE", spune Iona Bejan.

Reuven Havar, CEO pentru Romania al AFI Europe, crede ca majoritatea proiectelor imobiliare din Romania vor fi finalizate cu intarziere. „Unele proiecte nu vor fi realizate de loc, din cauza dificultatilor legate de gasirea unei firme de constructii si de asigurarea utilitatilor", afirma Reuven Havar, citat de Adevarul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.