Contracte de vanzare-cumparare legale peste care se trece, autorizatii de constructie neglijate, intabulari de proprietati sterse din condei. Acesta este tabloul conflictului dintre mai multi proprietari si grupul de firme Apolodor in privinta construirii ansamblului rezidential Octopus Garden din Bucuresti, Sectorul 4
Desi articolul 44 din Constitutia Romaniei precizeaza ca “proprietatea privata este garantata si ocrotita in mod egal de lege, indiferent de titular”, un proprietar cu acte legale din Romania reclama ca i se pregateste exproprierea pentru o afacere imobiliara, derulata de firme private. Mai multi proprietari plus Scoala generala numarul 111 se considera afectati de actiunile constructorului de la ansamblul imobiliar Octopus Garden. Iulian Melian, proprietarul imobilului din Strada Paisului numerele 11-13, spune ca el va fi cel mai prejudiciat dintre toti, din moment ce Planul Urbanistic Zonal aprobat prevede ca in locul casei sale sa se construiasca un drum de acces catre noul ansamblu rezidential. “Constructorii blocului din spatele casei mele vor sa faca un drum prin proprietatea mea. Nu mi-am dat seama de asta decat acum cateva zile, cand am observat ca au ajuns cu stalpii pana la gardul meu, desi in mod legal trebuie sa lase o distanta”, ne-a precizat Melian.

AFACERE. Totul a inceput dupa ce la data de 9 octombrie 2006, cand Biserica Evanghelica, careia ii fusese retrocedat un teren de 10.929 metri patrati, a vandut o bucata de 7.447 metri patrati catre firma SC Apolodor Consult SRL. Aceasta a decis ulterior sa construiasca aici apartamente. “La data de 18 decembrie 2006, cand eu aveam casa terminata si cadastrul facut, SC Apolodor SA comanda un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) cu numarul 32/1/9/18.12.2006 in care prinde si proprietatea mea ca drum de acces pentru ansamblul rezidential Bradetului numarul 24, Sector 4. Cu aceasta plansa au obtinut toate avizele pentru PUZ de la toate institutiile statului”, spune proprietarul.

Ulterior, printr-o alta hotarare, Consiliul General al Municipiului Bucuresti transforma datele initiale de imobil cu doua etaje ale proiectului in ansamblu rezidential cu noua etaje. Motiv pentru care Melian a facut plangeri la Parchet, la primaria de sector, cea generala a Capitalei si la Brigada Politiei Rutiere. “Avizul numarul 32/1/9/18.12.2006 are la baza acest fals si la randul sau sta la baza tuturor avizelor: de mediu, de circulatie, a Ministerului Dezvoltarii Lucrarilor Publice si Locuintelor”, se mentioneaza in plangerea depusa la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 4.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.