Investitorul imobiliar cu capital olandez CTP Invest si-a bugetat, pentru acest an, investitii de 50 milioane de euro pentru constructia in Romania de spatii mixte destinate productiei industriale usoare si a activitatilor logistice
“Anul 2008 va aduce pentru CTP primele constructii pe amplasamentele deja achizitionate. Este vorba despre CTPark Bors la Oradea, CTPark Pitesti pe autostrada A1 si CTPark Cluj in apropierea Clujului.
Potrivit Business Standard, la Oradea exista deja intreaga infrastructura a parcului realizata, iar in celelalte locatii avem rezerve de capacitate in retele, insa infrastructura pe teren trebuie construita”, a declarat pentru Business Standard Laurentiu Catalin Hanu (foto), manager de dezvoltare in cadrul CTP Invest. Compania are in plan, in urmatorii ani, trei proiecte in Oradea, Pitesti si Cluj, a caror investitie totala este de circa 100 mil. euro, din care anul acesta se vor investi pana la 50 milioane de euro. Pentru CTPark Bors din Oradea si CTPark Pitesti, firma va investi cate 19,5 mil. euro, iar in demararea constructiei de la Cluj vor fi alocate aproximativ 11 mil. euro. Afacerile realizate in Romania reprezinta 13% din cifra de afaceri totala estimata pentru anul 2008 a companiei olandeze. Cea mai mare contributie la cresterea afacerilor din acest an o vor avea, in opinia oficialilor CTP Invest, pietele din Cehia, cu 66%, si din Slovacia, cu 16%.

Conform directorului Administratiei Imobiliare Oradea (AIO), Marcel Bolos,valoarea terenului la care s-a ajuns in negocieri este de 21 milioane de euro.Business-Point adauga ca investitia ar avea termen de implementare cuprins intre cinci si sapte ani si prevede o etapizare pe cinci episoade de derulare. Terenul intra in proprietatea CTP pe parcele: se aloca o prima parcela, firma isi stabileste planurile de investitii pentru aceasta, si abia apoi se muta pe o alta. Mecanismul are rostul de a proteja orasul, care poate renunta la colaborare daca nu e multumit de prestatia societatii, dar il scuteste si pe investitor de plata impozitului pe terenul neocupat.

CTP Invest mai detine o parcela de teren in parcul Industial Bors, in Zona Metropolitana a orasului. Reprezentantul societatii a spus ca a ajuns la Oradea interesat fiind de zona vestica a tarii, si municipiul de pe Crisul Repede este cel mai putin industrializat din suita Oradea, Arad si Timisoara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.