Casele din Grecia, Bulgaria, Brazilia sau Spania par mai atragatoare ca oricand, mai ales ca pot aduce si profit, prin revanzare sau inchiriere. Tot consultantii imobiliari spun ca pentru a achizitiona astfel de imobile este indicat sa o faceti prin companii specializate in astfel de afaceri.

Pentru a cumpara o proprietate in Grecia, este bine sa stiti, de exemplu, ca in anumite zone achizitia nu este posibila fara un aviz de la Prefectura locala. Si asta pentru ca autoritatile grecesti nu vor ca turcii sa cumpere teren in aceste zone, cunoscute fiind problemele care au aparut intre cele doua natiuni de-a lungul timpului.

„Cel mai important cand cumperi o proprietate in Grecia este sa lucrezi cu profesionisti, cu oameni din companii cu experienta pe piata greceasca, care te pot ghida corespunzator.
Ai nevoie de patru specialisti de incredere daca vrei sa cumperi o proprietate in Grecia: un avocat, un broker imobiliar, un arhitect si un contabil", spune pentru "Adevarul" Ilias Papageorgiadis, director executiv More International Invest. Si investitia intr-o proprietate din Bulgaria presupune o anumita pregatire anterioara. De pilda, cetatenii straini au voie sa cumpere imobile in Bulgaria, dar nu si teren. Insa fiecarei unitati locative ii revine o cota indiviza de teren aflat sub cladire si pe caile de acces.