Ofertele imobiliare abunda in ultima vreme de unitati locative in strainatate. Agentiile imobiliare ii indeamna pe romani sa cumpere proprietati pe cele mai insorite litoraluri ale lumii.
Casele din Grecia, Bulgaria, Brazilia sau Spania par mai atragatoare ca oricand, mai ales ca pot aduce si profit, prin revanzare sau inchiriere. Tot consultantii imobiliari spun ca pentru a achizitiona astfel de imobile este indicat sa o faceti prin companii specializate in astfel de afaceri.

Pentru a cumpara o proprietate in Grecia, este bine sa stiti, de exemplu, ca in anumite zone achizitia nu este posibila fara un aviz de la Prefectura locala. Si asta pentru ca autoritatile grecesti nu vor ca turcii sa cumpere teren in aceste zone, cunoscute fiind problemele care au aparut intre cele doua natiuni de-a lungul timpului.

„Cel mai important cand cumperi o proprietate in Grecia este sa lucrezi cu profesionisti, cu oameni din companii cu experienta pe piata greceasca, care te pot ghida corespunzator.
Ai nevoie de patru specialisti de incredere daca vrei sa cumperi o proprietate in Grecia: un avocat, un broker imobiliar, un arhitect si un contabil", spune pentru "Adevarul" Ilias Papageorgiadis, director executiv More International Invest. Si investitia intr-o proprietate din Bulgaria presupune o anumita pregatire anterioara. De pilda, cetatenii straini au voie sa cumpere imobile in Bulgaria, dar nu si teren. Insa fiecarei unitati locative ii revine o cota indiviza de teren aflat sub cladire si pe caile de acces.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.