Analistii imobiliari spun ca preturile mici ale terenurilor vor face ca solicitarile pentru zonele din sudul Capitalei sa creasca in perioada urmatoare
Preturile mai mici ale terenurilor, comparativ cu alte zone, dar si faptul ca sudul este inca o zona aerisita fac ca multi dintre bucurestenii care vor sa-si construiasca o locuinta sa se orienteze catre localitatile din aceasta zona a Bucurestiului. Analistii imobiliari sustin insa ca recentul anunt al oficialitatilor cu privire la construirea unui aeroport in zona de sud nu va influenta piata imobiliara. „Nu este ceva nou. S-a mai vorbit despre acest proiect, insa nu cred ca se poate spune ca vor veni investitorii atit timp cit nu se stie cind se va face si unde se va face“, spune Calin Clinciu, directorul de comunicare al companiei Euroest. Acesta mai spune ca cea mai mare cerere e pentru terenurile din Popesti-Leordeni.

Cele mai scumpe terenuri din zona de sud a Capitalei se gasesc in Popesti-Leordeni, o localitate care are avantaje in ceea ce priveste infrastructura. In zonele bune exista retele de apa, gaze, canalizare si electricitate. Preturile sint insa foarte variate, iar diferenta o fac tocmai utilitatile. Mai mult, preturile terenurilor din aceasta localitate pot rivaliza cu cele din zonele destul de populare din zona de nord a Capitalei. Pretul pentru un teren pe care se poate construi o locuinta este intre 70 si 250 de euro/mp. Acestea sint insa mult mai mici in localitatea invecinata, Frumusani: intre 20 si 70 de euro/mp. „Localitatea nu este la fel de dezvoltata din punctul de vedere al utilitatilor, beneficiind doar de apa si curent electric, insa in acest moment se lucreaza la reteaua de gaze ce va fi finalizata in 2009“, spune Ana Maria Ionita, consultant la compania imobiliara EuroMetropola.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.