Organizatorii celui mai recent eveniment de profil „agata" vizitatorii cu garsoniere egiptene iluzorii, pe care le coteaza la pretul unui garaj romanesc
Apartamente sau garsoniere la pret de masina sau chiar de garaj. Aceasta este, in linii mari, reteta la care apeleaza in ultima vreme organizatorii targurilor imobiliare din Capitala. „Chilipirul" exista insa doar in comunicatele de presa. Entuziastilor care calca pragul acestor expozitii de case cu vanzare le ramane un gust amar. La fata locului constata ca au fost pacaliti sau, in cel mai bun caz, au fost „beneficiarii"unei informatii incomplete.

La editia din decembrie 2007 a Targului Imobiliar National, organizatorii anuntau cu mare tam-tam existenta la vanzare a unei garsoniere pe litoralul romanesc al Marii Negre, la Costinesti. Pretul, mai bun decat acela din cel mai frumos vis. Numai 27.500 de euro.

"Singurul targ imobiliar al lunii decembrie, tIMOn, prezinta o oferta echilibrata, pentru diferite buzunare: locuinte incepand de la 27.500 de euro, pret oferit pe perioada targului pentru o garsoniera in Costinesti(...)", se arata in comunicatul de deschidere a targului. Ajuns la fata locului, vizitatorul, care poate citise in ziar stirea si se visa deja proprietarul unei frumoase locuinte la malul marii, a avut surpriza sa afle ca, de fapt, nu era vorba de o oferta de vanzare, ci de o tombola.

Unitatea locativa in cauza nu putea fi achizitionata pe loc, ci trebuia platit un avans de 5.000 de lei. "Norocosul" cumparator urma sa fie decis in urma unei tombole, iar restul inscrisilor ramaneau cu banii de avans dati si cu obligatia de a plati garsoniera la un pret aproape dublu decat cel trambitat de organizatori.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.