Potentialul investitor va fi obligat sa creeze minimum 5.000 de locuri de munca.
Autoritatile locale din Oradea au pus la cale un proiect impresionant la marginea orasului. Este vorba despre un parc tehnologic care se va intinde pe o suprafata de 140 de hectare. Principala menire a investitiei consta in dezvoltarea productiei, ramura aproape "moarta" in regiune.

Primaria Oradea va organiza in acest an o licitatie internationala pentru realizarea celui mai mare parc tehnologic din Transilvania. Consilierii locali au aprobat, ieri, in sedinta extraordinara, caietul de sarcini pentru organizarea licitatiei in vederea vanzarii a 140 hectare de teren, situate pe soseaua de centura, unui investitor ce doreste sa construiasca un parc tehnologic la Oradea. Anuntul licitatiei urmeaza sa fie publicat saptamanile urmatoare atat in presa locala si centrala, cat si in presa internationala.

Facilitati importante, dar si obligatii

Potrivit autoritatilor locale, investitorul va beneficia de facilitati fiscale importante, dar va avea si obligatii contractuale pe masura. "Intentia noastra este sa selectam un dezvoltator international specializat in astfel de investitii. Acesta va putea beneficia, potrivit legislatiei in vigoare, de facilitati fiscale de maximum 28,5 milioane de euro. El va trebui insa sa investeasca minimum 150 milioane de euro si sa creeze in cinci ani cel putin 5.000 de locuri de munca", a explicat, pentru "Adevarul", Marcel Bolos, directorul executiv al Administratiei Imobiliare Oradea (AIO). Potrivit acestuia, valoarea aproximativa a investitiei este de 200 milioane de euro, iar numarul locurilor de munca nou-create va ajunge la 10.000.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.