AFI Europe si-a bugetat pentru Romania investitii imobiliare anuale de aproximativ 300 de milioane de euro, pe termen lung, majoritatea pentru constructia de centre comerciale
"AFI Europe", o subsidiara a grupului israelian "Africa Israel Investments", a anuntat ieri ca a semnat un acord pentru finantare de la banca "Hypo Real Estate Bank". Potrivit Bursa, banii sunt necesari pentru construirea unui mall in Bucuresti, informeaza Reuters. "Hypo" va oferi un imprumut de 234 milioane de euro catre "AFI". Conducerea grupului israelian a adaugat ca, la finalizare, mall-ul "AFI Palace Bucharest" va fi cel mai mare din Romania. In al doilea stadiu al proiectului, AFI intentioneaza sa construiasca cinci cladiri de birouri.

Cotidianul adauga ca divizia grupului imobiliar israelian Africa Israel Investment (AFI) are in plan investitii de aproximativ doua miliarde de euro, in urmatorii 10-15 ani, a declarat Reuven Havar, country manager AFI Europe Romania. „Circa 600 de milioane de euro vom investi in birouri si centre comerciale, iar restul in circa 15.000 de unitati in domeniul rezidential. Vom cheltui in jur de 200-300 de milioane de euro pe an, ceea ce este foarte mult“, a spus reprezentantul companiei potrivit caruia cele mai multe proiecte vor viza centre comerciale de tip mall.

Compania a lansat ieri un proiect imobiliar in Arad care cuprinde un centru comercial de aproximativ 33.000 de metri patrati, 1.000 de locuinte si o cladire de birouri. Valoarea proiectului se cifreaza la aproximativ 294 de milioane de euro, mall-ul urmind sa fie inaugurat in primul trimestru al anului 2010. „Investitia pentru centrul comercial si cladirea de birouri se ridica la 103 milioane de euro, restul fiind partea rezidentiala pe care o vom dezvolta in urmatorii ani. Vom incerca sa deschidem centrul comercial AFI Palace Arad in primul trimestru al lui 2010, dar, daca lucrurile intirzie, il vom inaugura cel tirziu in trimestrul patru, inainte de Craciun“, a mai spus Havar. AFI Palace Arad va cuprinde un supermarket, un cinematograf multiplex, o zona de recreere, peste 140 de magazine si 1.450 de locuri de parcare.

Africa Israel Investments a investit in Romania, prin intermediul diviziei AFI Europe, circa 200 de milioane de euro pentru achizitia de terenuri in Bucuresti, Arad si Ploiesti, precizeaza Wall-Street. Printre proiectele AFI Europe in Romania se numara AFI Cotroceni Park, AFI Palace Arad, AFI Palace Ploiesti, centre comerciale si cladiri de birouri, AFI Golden Palace, situat pe terenul fabricii Laromet, centru comercial, dar si ansamblurile rezidentiale AFI Golden City, situat pe terenul fabricii Laromet, AFI Gardens, situat in Pipera, AFI Towers, situat pe terenul fostei fabrici Inox, AFI Village, situat in Buftea, si AFI Green City, situat in Magurele.

AFI Europe detine proprietati rezidentiale, mall-uri si hoteluri atat in Romania, Cehia, Bulgaria si Serbia. Grupul israelian Africa Israel desfasoara operatiuni in domeniile imobiliar, infrastructura, energetic, hotelier si moda. Compania Africa Israel Investments functioneaza din 1934, fiind in prezent listata la bursa din Tel Aviv.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.