Plata despagubirilor in bani pentru proprietatile confiscate de regimul comunist care nu au mai putut fi restituite in natura a fost sistata din lipsa de fonduri, fostii proprietari fiind din ce in ce mai sceptici in ceea ce priveste primirea banilor.

Desi au primit un titlu de plata prin care statul recunoaste ca trebuie sa dea niste bani, fostii proprietari nu stiu daca sau de unde vor primi aceste sume. O solutie ar fi scoaterea la vanzare a unui pachet minim de actiuni ale Fondului Proprietatea. Aici insa sunt din nou intarzieri. Contractele de consultanta nu au fost semnate, astfel ca evaluarea celor 76 de companii este blocata.

"Nu cunosc persoana care sa faca parte din asociatia noastra - si avem peste patru mii de membri - care sa fie in situatia sa primeasca bani sau sa fi primit. A fost amanata pentru sfarsitul lunii listarea la Bursa a societatilor care vor face parte din Fond, ceea ce inseamna o prelungire de inca un an de zile.(...) Noi am spus de la inceput ca aceasta forma de despagubire este o forma absolut neserioasa si am descurajat membrii asociatiei noastre sa primeasca actiuni de la Fondul Proprietatea. Am incurajat oamenii sa ceara in natura proprietatile, acolo unde ele exista, iar daca nu exista, sa ceara despagubire in echivalent", a declarat la postul public de radio Maria Teodoru, presedintele Asociatiei Proprietarilor Deposedati Abuziv de Stat.

Cristina Stihi, purtator de cuvant al Fondului Proprietatea, spune ca daca nu apar probleme Fondul va fi listat pana la sfarsitul anului, "dar avand in vedere cum merg lucrurile de obicei, si viata reala, este poate mai realist sa ne gandim la un termen care depaseste inceputul lui 2009".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.