"In prezent, vilele pretabile pentru rezidenta, dar si pentru cladiri de birouri din zona Centrala si de Nord a Capitalei pot fi inchiriate cu sume cuprinse intre 2.000 – 15.000 de euro. In zona ultracentrala exista cateva vile construite in perioada interbelica a caror chirie lunara ajunge la 45.000 euro. Acestea sunt rarisime, nu sunt foarte promovate in piata si de obicei primesc destinatie de ambasada, muzeu, restaurant de lux, centru de infrumusetare", sustine coordonatorul departamentului rezidential al EuroMetropola, Valeria Tudor.

Aceasta mai spune ca, tinand cont de faptul ca cererea pentru inchirierea vilelor se mentine ridicata, este de asteptat ca nivelul chiriei sa mai creasca anul acesta, dar nu cu mai mult de 15%, iar majoritatea solicitarilor pentru inchirierea vilelor se inregistreaza in zonele ultracentrale si de Nord.

"Argumentele raman aceleasi: accesul facil spre orice destinatie din Capitala, proximitatea statiile mijloacelor de transport in comun si de institutiile de interes major (banci, centre comerciale, aeroport etc)", adauga reprezentantul companiei imobiliare.

Citeste si:

Unul dintre argumentele principale care sustin varianta inchirierii unei vile este acela ca, in cele mai multe situatii, cladirile de birouri ofera unei singure companii o suprafata minima de aproximativ 200 mp, in conditiile in care firmele mici nu au nevoie decat de pana la 100 mp.

"Desigur ca vorbim de conditii mult mai bune in cladirile moderne, dar chiria pentru o suprafata atat de ampla, dar care nu raspunde nevoilor acestor companii, ii indeparteaza de aceasta varianta", este de parere Valeria Tudor.