Romanii care lucreaza in Spania de ceva vreme si care au reusit sa isi faca “cheag” sunt mai nou in atentia agentiilor imobiliare spaniole. Acestea le-au pregatit “capsunarilor” oferte de vile mai mult sau mai putin luxoase pentru achizitionare carora agentiile imobiliare merg pana acolo incat le garanteaza creditul pe care ar dori sa il ia o banca in vederea cumpararii respectivelor case.
Iar oferta nu se limiteaza doar la case in Spania, ci si la locuinte de vacanta in Brazilia, de exemplu in regiunea Natal, cel mai apropiat punct de Europa. Aici se poate ajunge cu avionul dupa o escala la Lisabona sau Madrid.

In prezent Brazilia este o locatie exotica si fierbinte, care cunoaste o explozie imobiliara. Zona mentionata este caracterizata de 360 de zile de soare, de un nisip fin si o vegetatie luxurianta, dupa cum ne asigura agentii imobiliari. Un apartament cu doua camere in zona Natal de 60 mp costa doar 59.000 de euro plus TVA. O vila de 250 mp ajunge la 140.000 euro plus TVA. “Un avantaj al acestei investitii este posibilitatea de subinchiriere, asigurata de catre agentia imobiliara”, spune Tunde Irina Serban, responsabil de vanzari Promaga pentru Romania, Ungaria si Portugalia.


Astfel dupa cumparare se incheie un contract pe 3 ani cu agentia imobiliara pentru administrarea locuintei, iar beneficiarul va primi in fiecare an un cec cu 7% din valoarea locuintei. Clientul poate sa isi rezerve locuinta pentru propria vacanta , dar perioada petrecuta va fi scazuta din comisionul acordat. In ultimii ani piata imobiliara din Brazilia a inregistrat cresteri de 20-25%.

O alta oferta vine din Spania, unde romanii pot cumpara vile pe Costa del Sol. Oferta este variata si spectaculoasa, aici cei interesati putand cumpara vile in exclusivista statiune Marbella sau in SotoGrande, o noua dezvoltare turistica in zona. Astfel, romanii cu dare de mana pot cumpara o vila in Marbella ce costa intre 1,2 –1,7 milioane de euro, iar principalul atuu al acestor vile este faptul ca proprietarul poate sa parcheze iahtul chiar langa vila. Dar se pot achizitiona si apartamente in mai multe proiecte noi de pe Costa del Sol, preturile variind intre 230.000 de euro pana la 800.000 de euro.

Agentia imobiliara are si o propunere cu subinchiriere in cadrul proiectului Altavista, unde se asigura un randament de 5% pe an. Pentru romanii care vor sa cumpere aceste locuinte in rate, agentia imobiliara a oferit un pachet de finantare special. Astfel se cere un avans de 30%, apoi se asigura o finantare pe 20-25 de ani la banci spaniole cu garantia agentiei imobiliare.


Despre autor:

Sursa: Prezentonline.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.