Bucurestenii prezenti la targul de apartamente Condominium interesati de achizitia unei locuinte sunt de parere ca preturile „au luat-o razna”, iar dezvoltatorii, care vin de fiecare data cu acelasi produs dar tot mai scump, vor ramane cu locuintele nevandute daca nu vor scadea din preturi.

De cealalta parte, dezvoltatorii sustin ca la fiecare editie a unui targ imobiliar isi vand o mare parte din „marfa” si revin de fiecare data cu celelalte faze ale proiectelor aflate in derulare.

„Daca nu am vinde, am renunta a ne mai prezenta la aceste targuri si am incerca o alta strategie de marketing. Ideea este ca omul se obisnuieste cu numele proiectului, dar nu stie de multe ori ca un ansamblu rezidential se finalizeaza in mai multe etape, iar apartamentele sunt scoase la vanzare pe rand”, a declarat, potrivit Wall-Street, Mioara Velicu, reprezentantul de vanzari al unui ansamblu rezidential cu peste 400 de locuinte in Capitala.

Si organizatorii evenimentului sustin ca mereu apar noutati, doar la aceasta editiei fiind prezetate cel putin noua ansambluri rezidentiale in premiera, dar si locuinte in alte tari, dupa cum arata Business Standard.
„La cea de-a patra editie a targului Condominium am avut cel putin noua proiecte rezidentiale care au fost lansate in premiera. Noi consideram ca oferta interna este foarte variata si s-a adresat diferitelor categorii de cumparatori, cu preturi incepand de la 32.000 euro net pentru o garsoniera si ajungand la 1,5 milioane euro cu TVA inclus pentru un penthouse", au spus reprezentantii companiilor Pro Active Business Communication si Plus Media.

Cu toate acestea,MoneyLine arata ca garsonierele din Capitala si apartamentele brazilienilor au fost cele mai ravnite locuinte prezentate la targul imobiliar de la Sala Palatului datorita pretului relativ mic. „O parte din cele cateva mii de romani interesati au semnat deja precontracte pentru achizitia caselor”, sustin reprezentantii companiilor imobiliare.
Chiar daca multe din aceste garsoniere au avut pretul de plecare de 32.000 de euro pentru a atrage privirea celor interesati, insa fara a adauga TVA si uneori si comisioanele vanzatorului, romanii s-au uitat mai intai la banii pe care ii aveau in cont sau la cei pe care ii puteau obtine printr-un credit bancar, stiind ca un apartament de doua-trei camere i-ar sili sa plateasca toata viata rate destul de mari.

Cu toate ca oferta a depasit si la aceasta editie cel putin 10.000 de locuinte, bucurestenii au fost dezamagiti in mare parte de preturile apartamentelor din Capitala. Multi au venit, au privit, s-au interesat si cand li s-a raspuns ca pretul afisat este cel corect au intors capul si au plecat. Multi au spus ca prefera sa locuiasca inca in chirie si datorita faptului ca in mare parte creditele nu mai sunt asa atractive. Potrivit NewsIn la Condominius, au fost disponibile la vanzare 8.200 locuinte, in valoare totala de peste 1,5 miliarde euro, iar ofertele externe au cuprins, printre altele, 1.200 de apartamente in Spania si 2.000 in Brazilia, cu o valoare estimata de peste 200 milioane euro, si 180 in Bulgaria, plus circa 100 in Grecia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.