Ofertele firmelor bulgare au fost la mare cautare la ultimul targ imobiliar desfasurat in Bucuresti. Conform organizatorilor, vecinii nostri de la sud de Dunare au inregistrat vanzari de trei milioane de euro, dintr-un total general de sapte milioane

Impulsionati si de aceste cifre, dezvoltatorii bulgari s-au inghesuit la Condominium. Kaliakria Gardens si Harmony Hills sunt doua dintre ansamblurile bulgaresti prezente la Condominium.
Ambele sunt situate in apropierea litoralului bulgaresc al Marii Negre, langa Balcic si in Albena si au termene de finalizare 2009, respectiv vara lui 2008. Pretul unei garsoniere de 40 de metri patrati variaza intre 37.000 si 60.000 de euro, un apartament de doua camere costa 65.000 de euro, in timp ce pentru o vila de 150 de metri patrati cumparatorul va scoate din buzunar 150.000 de euro. Potrivit Adevarul, Cea mai scumpa unitate locativa are 380 de metri patrati si costa 500.000 de euro.

Importanta acordata anul acesta companiilor din Bulgaria s-a datorat participarii lor la targul imobiliar de anul trecut care a fost un real succes printre cumparatorii romani. Astfel, potrivit Money Line, companiile din Bulgaria prezente anul trecut la targurile imobiliare din Romania au scos pe piata atat apartamente cat si case aflate pe litoralul bulgaresc. Cele mai multe locuinte din cadrul proiectelor rezidentiale au avut pretul minim de pornire de 27.500 euro, iar cel maxim a ajuns la 99.000 euro.

Apartamentele cu doua camere din Bulgaria s-au vandut pe perioada targurilor din capitala cu preturi de pana la 75.000 euro, iar cele de trei camere cu circa 90.000 euro.Agentii imobiliari bulgari sustin ca in topul clientilor dezvoltatorilor din tara vecina s-au situat si rusii care au cumparat de 2,5 ori mai multe apartamente decat romanii, dar si polonezii care au achizitionat 750 de locuinte. Cei mai multi rusi au preferat zonele montane, unde au achizitionat apartamente cu doua si trei camere, dar si case de vacanta. In schimb, polonezii au ales sa cumpere in special garsoniere in ansamblurile rezidentiale de pe litoralul bulgaresc.

"In Varna, cel mai mare oras bulgaresc de pe costa Marii Negre, un apartament cu doua camere de 76 metri patrati s-a cumparat anul trecut cu 43.000 euro, iar in statiunea Sunny Beach un apartament intr-un complex rezidential cu piscina, parcare, centre comerciale, cu o suprafata de 50 metri patrati a fost tranzactionat cu putin peste 50.000 euro. In Basko, o alta statiune de pe litoralul bulgaresc ce a cunoscut o dezvoltare spectaculoasa in ultimii ani, un apartament cu doua camere si cu suprafata de 58 metri patrati s-a vandut cu aproximativ 55.000 de euro", sustin analistii imobiliari ai companiei Edil.
Potrivit agentiilor imobiliare din Bulgaria, preturile medii ale locuintelor achizitionate in statiunile bulgaresti inca din stadiul de proiect ajung anul acesta la 735 euro/metru patrat, fata de 592 euro/mp in 2007.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.