Atisreal, divizia imobiliara parte a grupului francez BNP Paribas, a achizitionat compania Cornerstone International, succesoarea firmei care a detinut licenta CB Richard Ellis in Romania, urmand astfel sa functioneze cu un birou propriu in tara noastra, potrivit datelor emise de companie.
Atisreal a deschis, luni, o reprezentanta proprie in Romania odata cu achizitia companiei Cornerstone International, unul dintre primi cinci jucatori pe piata de profil. Noua companie va activa in piata imobiliara din Romania pe segmentele de office (birouri), rezidential, retail, industrial si terenuri, potrivit Wall-Street.
Potrivit reprezentantilor companiei, odata cu achizitia, directorul managerial si totodata presedintele consiliului de administratie al Cornesstone, Ioana Momiceanu, isi va pastra functia in noua structura organizationala.

"Dupa sapte ani de munca am reusit sa ne atingem obiectivul. Am creat o echipa puternica cu o reputatie recunoscuta in domeniu. Acest parteneriat va consolida pozitia noastra pe piata imobiliara din Romania si totodata ne va ajuta sa transferam experienta si o serie de noi servicii catre clientii nostri", a declarat directorul managerial al Atisreal Romania, Ioana Momiceanu.

De cealalta parte, dupa cum relateaza BloomBiz, reprezentantii Atisreal sustin ca intelegerea vine ca urmare a dinamicii pietei imobiliare din Europa de Est, unde grupul francez viza extinderea retelei proprii.

"Aceasta achizitie arata intentia noastra de a ne extinde in estul Europei, pe o piata extrem de dinamica. Cifra de afaceri a companiei Cornerstone International a inregistrat o crestere anuala de circa 60% de la infiintare si pana in prezent. in acest fel, Atisreal isi va consolida reteaua internationala si va putea oferi servicii imobiliare catre clientii care dezvolta proiecte imobiliare in Romania", a spus presedintele Atisreal International, Henry Faure.

Potrivit BusinessRoL, Cornerstone a activat timp de sapte ani (n.red. pana in vara anului trecut) ca francizor al companiei CB Richard Ellis, in 2007 a inregistrat o cifra de afaceri de trei milioane de euro, iar portofoliul de clienti s-a dublat.Atisreal, divizia imobiliara parte a grupului francez BNP Paribas, detine 60 de birouri in Europa , dar a incheiat si partaneriate cu mai multe companii din America si Asia. Compania franceza a inregistrat in 2006 o cifra de afaceri de 340 de milioane euro si a intermediat circa 5.000 de tranzactii.

In Romania, compania va oferi clientilor internationali servicii de vanzare si inchiriere, investitii, consultanta si cercetari de piata. BNP Paribas este una dintre cele mai mari banci din lume, cu active insumand circa 1.440 miliarde euro la finele anului 2006.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.