New Europe Property Investments din Marea Britanie va cumpara doua firme, care detin impreuna 18 proprietati in diferite orase din Romania, de la o companie din cadrul grupului Avrig 35, pretul net al investitiei, dupa scaderea datoriilor, fiind de circa 46,3 milioane euro
Compania de investitii New Europe Property Investments, inregistrata in Insula Man, va cumpara doua firme, care detin impreuna 18 proprietati in diferite orase din Romania, de la o companie din cadrul grupului Avrig 35, pretul net al investitiei, dupa scaderea datoriilor, fiind de circa 46,3 milioane euro, potrivit Forbes.

Compania Central Eastern European Real Estate Shareholdings, inregistrata in Olanda, este vanzatorul in cadrul acestei tranzactii, facand parte din grupul de firme Avrig 35, administrat de omul de afaceri Alexander Hergan, precizeaza Wall-Street. Iar, Grupul Avrig 35 a fost fondat in anul 1999 de catre patru investitori americani si a realizat mai multe proiecte in Capitala, cel mai important fiind cladirea de birouri Charles de Gaulle Plaza, achizitionata anul trecut de fondul de investitii Accesion Fund pentru 85 milioane de euro.

Potrivit ZF,cele doua companii, General Investment SRL si General Building Management SRL, au raportat anul trecut o pierdere de circa 700.000 de euro, conform standardelor de contabilitate din Romania, iar valoarea activelor detinute era, la 31 decembrie 2007, de aproximativ 9,85 milioane de euro.
New Europe Property Investments s-a listat in luna august trecut pe piata AIM, administrata de Bursa din Londra, cu scopul de a utiliza cea mai mare parte a fondurilor rezultate pentru investitii pe piata imobiliara romaneasca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.