Afacerile grupului Constam Buzau, cu activitati in domeniile productiei si distributiei materialelor de constructii si in cel al dezvoltarilor imobiliare, au crescut anul trecut cu 36%, la 150 milioane de lei (45 mil. euro), avansul fiind determinat in special de divizia de materiale, care a ocupat aproximativ 80% in totalul cifrei de afaceri
Grupul de firme Constam Buzau, cu activitati in domeniul constructiilor, mizeaza in 2008 pe o cifra de afaceri de 190 de milioane de lei (circa 51,81 milioane euro), in crestere cu 26%, si pe un profit net de circa patru ori mai mare, respectiv de 5,5 milioane de lei, informeaza Zf.

Estimarile privind cifra de afaceri se bazeaza pe majorarea numarului de contracte si comenzi pentru livrarea de produse, pe cresterea capacitatii de procesare, pe diversificarea gamei de produse comercializate si pe extinderea la nivel regional, a declarat agentiei MEDIAFAX directorul general al grupului, Florentin Manescu.

Printre produsele cu ponderea cea mai ridicata in vanzarile de anul trecut se numara otelul-beton (55,8%), tabla (11,54%), plasele sudate si panourile gard (8,7%) sau profilele metalice (4,32%). Grupul estimeaza pentru acest an un ritm de crestere de 25%, pana la 190 milioane de lei, ca urmare a majorarii numarului de contracte si a comenzilor pentru livrarea de produse, a extinderii capacitatilor de procesare si a largirii gamei de produse, au declarat reprezentantii Constam, citati de Mediafax. Principalele firme ale grupului sunt structurate, de la inceputul acestui an, in doua divizii, specializate in comert - Constam Metal si Constam Ambient - si servicii - Steel Service si Dezvoltari Imobiliare, informeaza Business Standard.

Constam Metal, principala firma a grupului, are ca obiect de activitate comertul cu marfuri industriale, produse metalurgice si materiale pentru constructii. Constam Ambient este distribuitor de materiale pentru constructii, finisaje si instalatii. Constam are in curs de derulare doua proiecte, care vor include 175 de locuinte, precum si constructia unui parc industrial de 12 hectare, toate in Buzau. Investitiile in ansamblurile rezidentiale vor totaliza zece milioane de euro, aceeasi suma fiind alocata si pentru constructia parcului industrial. Grupul Constam este controlat de familia Manescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.