Desi piata bucuresteana de real-estate pare suprasaturata de ansambluri rezidentiale noi si de agentii imobiliare, cererea de locuinte la nivelul Capitalei nu a inregistrat vreo scadere semnificativa in ultimii ani. Dimpotriva, locuintele din blocurile vechi au fost tranzactionate, in 2007, la preturi incredibile.
O analiza a acestei situatii a condus la identificarea unei serii de avantaje pe care o mare parte din populatia Bucurestiului le considera prioritare: cartierele vechi au o infrastructura bine pusa la punct, drumuri asfaltate, mijloace de transport in comun in apropiere si, mai mult decat atat, foarte multi oameni sunt legati sentimental de cartierele metropolei in care s-au nascut, de scoli, gradinite, parcuri si biserici, ba chiar si de piata si de locul in care isi platesc telefonul.

“Aceste cartiere au, pe langa farmecul locurilor demult cunoscute, si o serie de avantaje de necontestat. Orasul s-a dezvoltat in jurul lor, astfel incat cele care s-au construit acum patruzeci de ani la periferie sunt acum in centru, plus ca beneficiaza de o infrastructura foarte bine pusa la punct. Fiecare cartier vechi are scoli, gradinite, locuri de joaca si parcuri, ca sa nu mai amintim de reteaua de mijloace de transport si de soselele asfaltate”, explica pentru Prezent Online, George Dimitriu, agent exclusiv al proiectului Obor Towers.

Suprafetele locuintelor din proiect sunt cuprinse intre 44,5 si 147 mp, preturile incepand de la 1.400 euro pe mp. Preturile locuintelor se vor majora la inceperea constructie cu circa 5-10%, potrivit lui Dimitriu. DailyBusiness adauga ca proiectul rezidential Obor Towers presupune o investitie de circa 10 mil. euro, potrivit unor declaratii anterioare ale reprezentantilor promotorului. Pe langa cele 125 de locuinte, proiectul va cuprinde si 130 de locuri de parcare, spatii verzi si locuri de joaca pentru copii. Finantatorul pentru acest proiect este Piraeus Bank, iar investitorul este omul de afaceri israelian Solomon Hai, prin SC Obor Towers SRL.

Pe de alta parte, firmele de profil se vad nevoite sa construiasca ansambluri rezidentiale la periferia Bucurestiului in conditiile in care terenurile din centrul Capitalei sunt putine si au suprafete mici, adauga Gardianul. Dimitriu a adaugat ca in acest moment pe piata bucuresteana exista multi clienti interesati sa cumpere locuinte in care sa se poata muta imediat. „Acestia vor apela, implicit, la stocul de locuinte din blocurile construite inainte de 1989, motiv pentru care preconizam ca pretul lor nu va scadea in urmatorii doi-trei ani, atat timp cat cererea inregistrata pe piata este mare“, a mai conchis reprezentantul Obor Towers.

Apartamentele proiectului rezidential Obor Towers din Capitala au atras in medie cate un client pe zi de la lansarea proiectului in decembrie anul trecut, pana in prezent fiind rezervate 30 de apartamente, a declarat George Dimitriu, broker imobiliar in cadrul agentiei Pyf Imobiliare, promotorul exclusiv al proiectului.

"Pana in prezent s-au semnat 30 de contracte de rezervare pentru proiect, iar in momentul inceperii lucrarilor de constructie ale proiectului pe 20 ianuarie vom semna si ante-contractele pentru aceste rezervari", a declarat Dimitriu, pentru DailyBusiness. Clientii au platit 5.000 euro pentru rezervare, suma care va fi scazuta din pretul final.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.