Chiriile pentru spatiile industriale din Bucuresti se vor mentine in acest an la nivelul de anul trecut, respectiv 5-6,5 euro/mp/luna pentru proiectele finalizate si 4-5,5 euro/mp/luna pentru suprafetele preinchiriate, chiar daca cererea este inca peste oferta disponibila
“Estimam ca nivelul chiriei pe piata spatiilor industriale se va mentine in valorile de la sfarsitul anului trecut, dar in functie de livrarile pe piata si de aparitia a noi proiecte este posibil ca el sa fluctueze", spun reprezentantii companiei de servicii imobiliare Regatta.

Potrivit Wall-Street, in vestul Bucurestiului, cea mai dezvoltata din punct de vedere al numarului de proiecte de acest tip construite, chiriile se situeaza in jurul valorii de sase euro pe metru patrat pe luna pentru spatiile deja construite, in timp ce pentru proiectele aflate in faza de proiect costul de preinchiere variaza intre 4,5 si 5 euro/mp/luna.In medie, in aceasta zona cererea vizeaza suprafete intre 1.000 si 3.000 mp, iar solicitarile vin, in special, din partea companiilor de distributie si a celor cu activitati legate de mica productie - ambalaje, prelucrare primara, taiere profile termopan, PVC.

Piata romaneasca a spatiilor industriale este caracterizata de o oferta mult prea mica fata de cererile in continua crestere, adauga Constructiv. Spatiul de depozitare este vital pentru orice distribuitor de bunuri de consum. Daca nu ai depozite „ca la carte“, afacerea iti va schiopata, considera marile companii de distributie. Insa sectorul romanesc de specialitate nu ofera decat un numar limitat de spatii de calitate, care pot satisface cele mai inalte standarde. Capitala detine cea mai mare concentrare de spatii industriale, insa un procent insemnat il reprezinta cele vechi, care nu statisfac decat in parte cerintele chiriasilor. Ultima tendinta ce se poate observa in piata este dorinta firmelor de a-si muta sau construi depozite in zona de vest a Capitalei, dupa soseaua de centura. Astfel, de-a lungul a 15-20 de kilometri ai autostrazii spre Pitesti incep sa fie construite spatii de depozitare la nivel european.

Potrivit Zf, zona de vest a capitalei este cea mai dezvoltata din punctul de vedere al constructiilor industriale. Extinderea parcurilor industriale s-a facut deja pana la kilometrul 23, in apropierea celei de-a doua iesiri de pe autostrada, informeaza compania imobiliara Regatta.De asemenea, linia de centura din partea de nord-vest a orasului este foarte atractiva din punct de vedere al dezvoltarii parcurilor logistice si a depozitelor independente multumita accesului facil din linia de centura.In medie in aceasta zona cererea este de suprafete intre 1,000 - 3,000 mp, iar solicitarile vin din partea companiilor de distributie si a celor care au in obiectul de activitate mica productie (ex: ambalaje, prelucrare primara, taiere profile termopan, PVC etc.).

Zona de Nord ramane o zona care s-a dezvoltat in principal de-a lungul liniei de centura. In aceasta zona se vor dezvolta cateva parcuri logistice cum sunt Buftea Distribution Park, un centru foarte adaptabil la cererile clientilor, cu termene de livrare foarte scurte (2 - 3 luni) si cu o localizare foarte usor accesibila si Bucharest Distribution Park.

Zona de Est este cea de-a treia in atractivitate in sfera spatiilor industriale. Ea se dezvolta foarte mult in proximitatea autostrazii A2 (Soarelui). In aceasta zona s-au achizitionat suprafete foarte mari de teren de catre companii cu prezenta puternica pe piata si fonduri de investitii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.