Pretul mediu cerut pentru apartamentele noi si vechi calculat la nivel national s-a diminuat in 2012 cu 1,3%, cel mai mic declin din criza, ajungand de la 991 de euro pe metru patrat (la inceputul anului), pana la 978 de euro pe metru patrat.

Constanta

2012 a adus in Constanta o scadere sub pragul de 900 de euro pe mp util, atat pentru locuintele noi, cat si pentru cele vechi. Ca dinamica a scaderilor, apartamentele noi le-au depasit pe cele vechi, ceea ce a scazut si diferenta medie de pret dintre unitatile nou construite si cele din imobile ridicate pana in 1990, scrie Wall-Street.ro.

Astfel, desi locuintele noi raman mai scumpe, diferenta dintre pretul mediu pe mp util al unui apartament nou si al unuia vechi a scazut anul trecut la doar 10 euro, fata de 25 euro la inceputul lui 2011.

Astfel, in ultimele 12 luni, apartamentele vechi din Constanta s-au ieftinit cu 7,3%, de la 921 de euro pe metru patrat util, pana la 854 de euro pe metru patrat util.

Locuintele noi, pe de alta parte, au inregistrat in aceeasi perioada un recul de 8,7%, de la 946 de euro pe metru patrat, la 864 de euro pe metru patrat.

Iasi

Pentru apartamentele din Iasi, pretul mediu cerut de proprietari si intermediari a scazut cu 3% pe parcursul lui 2012, de la 836 de euro pe metru patrat, la 811 euro pe metru patrat.

Locuintele din blocurile vechi au consemnat un declin de 4,8% in aceasta perioada, de la 808 euro la 769 de euro pe metru patrat.

Apartamentele din ansamblurile rezidentiale noi s-au ieftinit cu 6,2% in acelasi interval, de la un nivel de 922 de euro pe metru patrat, pana la o valoare de 865 de euro pe metru patrat util.

Diferentele dintre preturile medii ale locuintelor noi si ale celor vechi s-au diminuat si in Iasi, insa apartamentele noi au preturi medii cu circa 96 euro mai mari pe mp util.

Citeste intregul articol pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.