Reabilitarea termica nu duce doar la confortul locatarilor, ci si la cresterea pretului unui apartament scos la vanzare.

Potrivit unei analize a portalului imobiliare.net, proprietarii cer de la cateva mii pana la 10.000 de euro in plus pentru un apartament intr-un bloc reabilitate, in comparatie cu unul dintr-o cladire nereabilitata termic.

De exemplu, pentru o garsoniera aflata in Capitala, in zona Militari – Piata Veteranilor, intr-un bloc in care nu s-au executat lucrari de reabilitare, pretul minim solicitat este de 30.000 euro. Pentru o unitate similara, aflata in aceeasi zona, dar reabilitata energetic, preturile pornesc de la 33.000 euro, crescand exponential, in functie de alte dotari si imbunatatiri suplimentare.

Zona in care se afla amplasat apartamentul scos la vanzare pare sa aiba si ea o influenta in comparatia “blocuri reabilitate vs. blocuri nereabilitate”.

Astfel, daca pentru un apartament de doua camere in Drumul Taberei diferentele de pret sunt de aproximativ 15% (inregistrand preturi de pornire de 40.000 euro pentru un apartament intr-un bloc nereabilitat fata de 46.000 euro pentru acelasi tip de unitate dintr-o cladire reabilitata), in Dristor, diferenta ajunge la 25%. Pentru un apartament de doua camere din acest cartier, nereabilitat termic, Imobiliare.net noteaza un pret minim de 39.000 euro, la care se adauga 10.000 euro in plus pentru o unitate cu optimizari energetice.

Situatia se repeta si in cazul apartamentelor de trei camere. Statisticile inregistreaza diferente de aproximativ 18% intre pretul minim solicitat pentru un apartament de trei camere din Drumul Taberei nereabilitat si cel pentru o unitate reabilitata, de la 42.000 euro, la 50.000 euro. Pentru zona Dristor, reabilitarea termica creste pretul cu 10.000 euro, de la 55.000 la 65.000 euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.