Nimic nou pe piata imobiliara. Preturile tot scad. Toata lumea se asteapta ca 2011 sa fie anul in care economia iese din recesiune, iar piata imobiliara isi revine la normal, dupa trei ani de cadere continua.

Ca in fiecare an, luna ianuarie este caracterizata de incertitudine, mai ales pe segmentul de piata dominat de programul Prima Casa.

Dupa relansarea programului si plafonarea fondurilor la doar 200 de milioane de Euro, este posibil ca pentru apartamentele de 2 camere sa avem o presiune accentuata din partea celor care se vor grabi sa acceseze programul, iar preturile sa cunoasca o usoara crestere.

Conform ultimului raport de monitorizare imobiliara realizat de anunturiparticulari.ro pentru luna ianuarie 2011, se observa cum preturile solicitate de proprietari continua sa scada, asa cum fac de aproape trei ani.

  • Evolutia preturilor

In luna ianuarie o garsoniera a fost cotata la pretul mediu de 37.411 Euro, cu 3% mai scazut decat in luna precedenta. Fata de aceeasi perioada a anului trecut se observa o scadere a pretului mediu solicitat de proprietari de 12%.

Apartamentele cu 2 camere se regasesc pe piata cu un pret constant. In luna decembrie 2010 un apartament cu 2 camere era scos pe piata la pretul mediu de 60.174 Euro, iar in ianuarie 2011 la 60.026 Euro. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, scaderea este de 13 procente.

Pretul mediu al apartamentelor de 3 camere a fost cotat la valoarea de 82.019 Euro, cu 2% sub pretul din luna decembrie. Raportat la ianuarie 2010, pretul este mai mic cu 15%.

Pretul solicitat pentru apartamentele cu 4 camere se invarte in jurul valorii de 99.000 Euro. Fata de anul trecut, acelasi apartament, este mai ieftin cu 20% in medie.

Variatia numarului de oferteNumar apartamente scoase pe piata

Conform anunturiparticulari.ro, numarul ofertelor aparute pe piata in luna ianuarie este in usoara crestere fata de luna ianuarie a anului precedent.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.