Londra este din nou in fruntea clasamentului general al celor mai bune orase din Europa pentru afaceri, pozitie pe care o detine din anul 1990, fiind urmata de Paris si Frankfurt, in timp ce Bucurestiul a coborat cinci locuri fata de anul trecut, clasandu-se pe penultima pozitie, arata cel mai recent studiu al companiei de consultanta imobiliara Cushman & Wakefield.

  • Paris:
Capitala Frantei s-a clasat, la fel ca si anul trecut, pe locul al doilea in topul celor mai atractive orase pentru companii. Tot pe pozitia a doua se afla si in functie de accesibilitatea la piete, calitatea fortei de munca, a telecomunicatiilor si a transportului.
  • Londra:
Incepand cu anul studiului, din 1990 si pana in prezent Londra s-a clasat intotdeanua pe primul loc in topul celor mai propice orase din Europa pentru afaceri.

Londra este considerat orasul numarul unu in cinci din cele 12 clasamente majore, inclusiv cele privind accesul la piata, disponibilitatea fortei de munca calificate si legaturile interne si internationale de transport. Totusi, a obtinut un punctaj modest la costul fortei de munca, costul spatiilor de birouri si nivelul poluarii, se preziceaza in raport.

  • Bucurestiul, penultima pozitie:
In coborare cu cinci locuri fata de anul 2009, Capitala Romaniei se afla in prezent pe locul 35 in topul celor mai atractive orase pentru companii, aceasta fiind penultima pozitie. Ultimul loc in top este ocupat de Atena.

Bucurestiul se afla pe pozitia a cincea in functie de costul fortei de munca, in coborare cu patru pozitii fata de anul 2009.

Citeste integral topul celor mai atractive orase pentru companii pe wall-street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.