Piata imobiliara din Romania a inceput incet, incet sa se dezghete, chiar daca 2010 ramane un an dificil, arata un studiu realizat de PricewaterhouseCoopers (PwC).
Wall-Street.ro a stat de vorba cu mai multi consultanti imobiliari si a trecut in revista cele mai importante argumente care sustin revenirea pietei.

  • Investitiile imobiliare au depasit 100 mil. euro. Volumul investitiilor imobiliare in Romania a fost de 108,34 milioane de euro in primul trimestru, fata de cinci milioane de euro in aceeasi perioada a anului trecut, arata un studiu al companiei de consultanta imobiliara DTZ Echinox.
  • Preturile apartamentelor dau semne de stabilizare. Preturile locuintelor din Capitala au scazut cu 0,2% in luna martie comparativ cu luna precedenta, ajungand la valoarea de 1.298 euro/mp, potrivit indicelui lansat de portalul imobiliare.ro. Fata de inceputul trimestrului, scaderea este de 1,3%, iar fata de aceeasi perioada a anului trecut, diferenta este de 12,1%.
  • Companiile reiau inchirierile de birouri. Volumul inchirierilor de birouri din Bucuresti a crescut cu 20% in primul trimestru al anului comparativ cu aceeasi perioada din 2009, circa 63.000 mp fiind tranzactionati in primele trei luni, potrivit unui raport al companiei de consultanta imobiliara BNP Paribas Real Estate.
Restul argumentelor care sustin revenirea pietei imobiliare le gasiti aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.