Declinul preturilor din piata rezidentiala a fost urmat inevitabil de scaderea chiriilor, iar cum stocul de apartamente noi este in continua crestere, nivelul chiriilor pentru locuintele noi se apropie tot mai mult de cel al chiriilor pentru apartamentele vechi. Cel putin pana la jumatatea anului vestile bune intarzie sa apara: scaderea s-ar putea accentua cu inca 5%.

"Chiriile locuintelor noi ar putea scadea cu inca 5% in prima jumatate a acestui an. Apartamentele noi amplasate in zonele centrale si de nord vor cunoaste o scadere mai redusa a chiriilor comparativ cu apartamentele din zonele limitrofe, cu acces mai dificil", a declarat, pentru Wall-Street, Tatiana Ungureanu, managerul departamentului de rezidential in cadrul agentiei Century 21 Victoriei.

Anul trecut, pe piata rezidentiala din Bucuresti au fost livrate 6.000 de apartamente, iar in acest an inca 5.000 de locuinte sunt asteptate, potrivit unui raport recent al companiei Colliers International. Consultantii imobiliari se asteapta insa ca peste 1.500 de apartamente sa fie intarziate.

"Chiriile apartamentelor noi vor continua sa scada mai mult ca efect al crizei care este inca persistenta pe piata imobiliara, decat datorita numarului de apartamente livrate", subliniaza Tatiana Ungureanu.

Afla pentru ce tip de apartamente sunt cele mai multe oferte de inchiriere si pana la cat pot urca costurile de intretinere in cazul locuintelor noi din Wall-Street.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.