Vitantis Shopping Center este gazda unui festival de traditii si obiceiuri de Craciun, numit Craciunul in jurul lumii, in perioada 6 si 20 decembrie.

Evenimentul, realizat in parteneriat cu Antena 1, Radio ZU si Jurnalul National, isi propune aducerea, sub cupola sarbatorii de Craciun, a traditiilor din tarile participante : Spania, Rusia, Statele Unite ale Americii si Peru, urmand ca Romania si obiceiurile de Craciun de aici sa incheie intreg evenimentul.

Actiunea se va desfasura sub forma unui festival sustinut in zilele de 6, 12, 13, 19 si 20 decembrie, se arata intru-un comunicat de presa. Fiecare tara participanta va fi in centrul atentiei intr-una din aceste cinci zile. Astfel, se vor desfasura activitati de Craciun specifice fiecarei culturi prezente la festival.

De asemenea, fiecare zi va fi structurata in mai multe etape. Astfel, pe de o parte vor avea loc o serie de intamplari cu Mos Craciun - in persoana actorului Eduard Jirghiziu - care se va intalni cu toti copiii in diversele sale ipostaze – de "Papa Noel” pentru Spania, de "Santa Clause” pentru SUA, insotit de elfi sau de "Father Frost” pentru Rusia. De-a lungul zilei vor fi sustinute spectacole de dans, recitaluri si prezentari de tinute traditionale. in plus, vizitatorii sunt invitati sa asculte colinde specifice celor cinci culturi.

”Am vrut ca in 2009 sa petrecem Craciunul intr-un context incarcat de traditii, dar mai putin traditional. De aceea, am adus la Vitantis obiceiuri de Craciun din cinci regiuni indepartate, ale unor culturi puternic marcate de semnificatia acestei sarbatori”, declara Vlad Dragoescu, partener Equest Balkan Properties si manager Vitantis Shopping Center.

Cel dintai eveniment va fi destinat sarbatorii de Craciun in Spania si va avea loc duminica, 6 decembrie, in fata cafenelei Zvon din Vitantis, intre orele 14,00 si 19,00.

"Daca in Romania il asteptam pe Mos Craciun sau Mos Nicolae – acestea fiind personajele centrale din sarbatorile de iarna - in Spania, cele mai faimoase personaje sunt cei trei regi magi –Los Reyes Magos – ce vin imediat dupa Revelion in toate orasele spaniole insotiti de o "armata" numeroasa de personaje, de la giganti si pana la carele alegorice, ca sa aduca binecuvantarea lor pentru noul an si sa daruiasca dulciuri copiilor", spun organizatorii festivalului.

Craciunul in stil spaniol de Duminica, 6 Decembrie, va incepe la orele 14 :00 cu un recital sustinut de maestrul Maxim Belciug – chitara spaniola (cel mai faimos intrerpret de chitara spaniola din Romania) – impreuna cu Maria Raducanu - voce. in plus, va avea loc un spectacol de flamenco, in acompaniament de chitara spaniola. O alta surpriza pregatita de organizatori este recitalul oferit de trupa 5 for Blues, ce va interpreta cantece spaniole celebre in toata lumea, avand ca vocal pe Alexandru Agarici, actor si interpret la Teatrul National de Opereta.

La 'coltul Spaniei' din Vitantis Shopping Center, toata lumea ii va putea admira pe cei trei regi magi – Gaspar, Melchior si Baltazar, adusi de fluturi si flori.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.