Criza economica globala determina in continuare scaderea tarifelor percepute de hotelurile din Europa. Cu o diminuare de 20,6% in comparatie cu T3 din 2008, Bucurestiul ocupa pozitia a patra in topul reducerilor de tarif si locul 21 in ierarhia celor mai scumpe orase europene.
Wall-Street a realizat un top al tarifelor practicate de hotelierii din Europa in cel de-al treilea trimestru al acestui an.

Zurich
  • Orasul elvetian Zurich ocupa locul al cincilea in clasament, cu un tarif mediu per camera de 124,67 euro. In trimestru trei al anului trecut, tariful mediu per camera in hotelurile din Zurich era de 136,83 euro.

Copenhaga
  • Tot un oras din nordul Europei detine si cea de-a patra pozitie prin capitala Danemarcei, Copenhaga. Tariful mediu per camera in metropola daneza era, in T3 al acestui an, de 127,66 euro.
Oslo
  • Oslo, capitala Norvegiei afisa, in cel de-al treilea trimestru al acestui an, un tarif mediu per camera de 132,52 euro, ocupand astfel, locul al treilea in topul oraselor europene.

Moscova
  • Chiar daca a inregistrat cea mai mare reducere de tarife dintre toate orasele europene, Moscova ocupa totusi locul al doilea in topul celor mai scumpe tarife hoteliere. Astfel, in T3 2009, tariful mediu per camera in capitala Rusiei era de 149,32 euro.
Geneva
  • Geneva este cel mai scump oras european din punctul de vedere al tarifului mediu per camera, cu 195,29 euro. Tarifele practicate de hotelurile din orasul elvetian au scazut in T3 al acestui an cu 11,4% fata de aceeasi perioada a lui 2008, cand se ridicau la 220,51 euro.

Bucuresti
  • Pentru a nu ramane cu locatiile goale, hotelierii bucuresteni au taiat insemnat din tarife in 2009. Astfel, Capitala ocupa abia locul 21 in topul celor mai scumpe tarife de cazare din Europa. In trimestrul trei al anului 2009, tariful mediu per camera in Bucuresti a fost de 77,97 euro, in scadere cu 20,6% fata de perioada similara a anului trecut, cand valoarea acestui indice era de 98,22 euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.